נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר היום (רביעי) בריאיון ל"אקסיוס" כי המלחמה עם איראן "תסתיים בקרוב, מאחר שאין כמעט שום דבר שנותר לתקוף שם". לדבריו, "זה ייגמר כשאני ארצה שזה ייגמר".
לפי "אקסיוס", למרות שטראמפ מאותת בדבריו שארה"ב השיגה במידה רבה את מטרותיה במלחמה, גורמים אמריקנים וישראלים אומרים שבפועל אין כל הנחיה לגבי מתי הלחימה עשויה להיפסק.
בהמשך טראמפ דיבר עם כתבים, וכשנשאל מה צפוי בהמשך המלחמה, הוא השיב: "עוד מאותו הדבר, ונראה איך כל זה ייצא. כרגע הם איבדו את חיל הים שלהם, הם איבדו את חיל האוויר שלהם, אין להם בכלל מנגנון נ"מ, אין להם מכ"ם, המנהיגים שלהם נעלמו, ואנחנו יכולים לעשות הרבה יותר גרוע. אנחנו משאירים דברים מסוימים שאם נחסל אותם, ושאנחנו יכולים לחסל אותם עד היום אחר הצהריים, למעשה תוך שעה - הם פשוט לעולם לא יוכלו לבנות את המדינה הזו בחזרה".
הנשיא אמר כי הוא מעודד מנכ"לים של חברות נפט שונות לעבור במצר הורמוז, בצל איומי איראן כי תפציץ ספינות שיעברו שם. ״אני חושב שהם צריכים להשתמש בזה", אמר. "חיסלנו כמעט את כל ספינות המוקשים שלהם בלילה אחד. הגענו לסירה מספר 60. לא הבנתי שיש להם צי כל כך גדול. הייתי אומר שהוא היה גדול ולא יעיל, אבל כל אחת מהספינות שלהם, כמעט כל הצי שלהם - נעלם בקרקעית הים". טראמפ הוסיף כי הוא לא חושב שכעת יש מוקשים במצר הורמוז.
טראמפ סירב להגיב לשאלה האם יוכל להכריז על ניצחון במלחמה אם המנהיג העליון הבא של איראן אכן יהיה מוג'תבא חמינאי, בנו של עלי חמינאי שחוסל. הוא הוסיף: "איש לא ראה דבר כזה מעולם. יש לנו את הצבא הכי גדול בעולם ללא ספק, שום דבר אפילו לא קרוב. איראן גרמה נזק של 47 שנים לעולם, ועכשיו הם משלמים מחיר גדול. פגענו בהם חזק יותר כמעט מכל מדינה בהיסטוריה, ועדיין לא סיימנו".
על לבנון אמר הנשיא האמריקני: "אנחנו אוהבים את לבנון. אנחנו אוהבים את תושבי לבנון, ואנחנו עובדים קשה מאוד. אנחנו חייבים להיפטר מחיזבאללה. זה אסון כבר הרבה שנים".
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר היום כי המלחמה עוד עשויה להימשך שבועות - אך ציין כי ייתכן שגם פחות מכך, וכי הוא לא יודע להגיד במדויק מתי. גורמים ישראלים ואמריקנים אומרים מאחורי הקלעים שהם נערכים לשבועיים נוספים לפחות.
במפגש סגור שקיים נתניהו עם ראשי רשויות, הם הבינו שהשאיפה בישראל היא לסיים את המלחמה העצימה לפני פסח - או לכל הפחות להגיע למצב שנשללו מאיראן רוב יכולות השיגור - וניתן יהיה לעבור ל"שגרת חירום".
"יש משתנים שונים שאנחנו לוקחים בחשבון. זה לא יום-יומיים, ואני לא יודע להגיד לכם ב-100 אחוז אם זה יהיה חודש או שבוע", אמר נתניהו לדברי גורמים שנכחו בפגישה. "אנחנו פועלים לפי הנחת העבודה כרגע שזה בהחלט יימדד בשבועות ספורים ולא ימים. ועם זאת, אני אומר ביושר - אני לא יודע ב-100%. אנחנו משלימים את המשימה כרגע ולא נחים לשנייה. רצים הכי מהר קדימה. אני לא יודע כמה זמן זה ייקח".








