מתי המעבר לשעון חורף 2024?
שעון חורף ייכנס לתוקפו בלילה שבין 26 ל-27 באוקטובר 2024 (בין שבת לראשון). בשעה 02:00 יחזרו מחוגי השעון שעה אחת אחורה, כך שנוכל לישון שעה נוספת. שעון החורף יימשך עד המעבר לשעון קיץ ב-28 במרץ 2025.
איך אדע שהשעון המעורר שלי יעבוד בזמן הנכון?
אם אתם לא בטוחים שהטלפון שלכם עדכן אוטומטית את השעה, יש להיכנס להגדרות הטלפון ולשנות בהגדרות את הגדרת תאריך ושעה מ"כיוון אוטומטי" לידני ותחת "שעון מקומי" לבחור ב"בודפשט, הונגריה". כך השעה תשתנה לשעה אחורה. אך ברוב הגדול של הסמארטפונים השעה תתעדכן באופן אוטומטי.
בלילה של החלפת השעון נישן שעה יותר או פחות?
השעון זז שעה אחורה, לכן למעשה נרוויח שעת שינה נוספת.
למה עוברים לשעון חורף?
העברת הזמן לשעון חורף ולשעון קיץ מתבצעת בישראל לפי הגרסה האחרונה של חוק קביעת הזמן משנת 2013. לפי חוק קביעת הזמן, כמדי שנה, ביום ראשון האחרון של חודש אוקטובר מזיזים את השעון בישראל שעה אחת אחורה. הזזת השעון מסמנת גם את חילופי העונות ומזג האוויר שמתקרר, ומשמעותה המיידית היא זריחה של השמש מוקדם יותר - ושקיעתה מוקדם יותר בהתאם.
איך שעון החורף משפיע עלינו?
בחורף, כשאור השמש מוגבל ויש יותר שעות חושך ביממה, רמות הורמון המלטונין בגוף עולות ואנו עשויים להיות מנומנמים ועייפים יותר. תפקיד המלטונין (מכונה גם "הורמון חושך") הוא לווסת את מחזוריות השינה, מתוך מטרה להתאים את השינה לשעון הביולוגי. גם הסרוטונין, הורמון נוסף האחראי בין היתר על מצב הרוח והרגשות, קשור על-פי מחקרים באופן ישיר למידת החשיפה שלנו לאור. הירידה בכמות הסרוטונין בגוף בחורף עלולה לגרום למצב רוח ירוד ומדוכדך.
מה הקשר בין שעון החורף לפעילות היומיומית שלנו?
שינוי השעות בין הקיץ לחורף מאפשר להתאים את פעילות בני האדם לשעות האור והחושך. בקיץ למשל אנו מרוויחים שעת אור מאוחרת, ובחורף אנו מתעוררים בדרך כלל בשעות שבהן השמש מתחילה לזרוח, וכך לא מתפספסות שעות חיוניות לניצול על-ידי האדם או המשק.