כך נלחמים בפשע? באופן תמוה ובלתי מוסבר, יחידת התביעות בלהב 433 במשטרה היא זו שתגיש בימים הקרובים כתב אישום בגין סחיטה באיומים של שלושה קבלנים נגד ראש ארגון הפשע לטיף אבו לטיף. פרקליטות המדינה, שאמורה להגיש כתבי אישום בנסיבות כאלה, קל וחומר כשמדובר בראש ארגון פשע, הסירה ידיה מהטיפול בתיק.
מקורות שמעורים היטב בפרטים, הביעו תמיהה בשיחה עם ynet על התנהלות פרקליטות מחוז צפון ואמרו כי מדובר בתיק חמור מאוד נגד ראש ארגון פשע, שלפיו אבו לטיף ואחרים סחטו באיומים קבלן וגרמו לו לוותר על מכרז שזכה בו ולהעביר את העבודה לקבלן מטעמם.
1 צפייה בגלריה
האחים למשפחת אבו לטיף, למעלה מימין: לטיף ונידאל. למטה מימין: סלימאן, לואי ועלאא
האחים למשפחת אבו לטיף, למעלה מימין: לטיף ונידאל. למטה מימין: סלימאן, לואי ועלאא
האחים למשפחת אבו לטיף, למעלה מימין: לטיף ונידאל. למטה מימין: סלימאן, לואי ועלאא
(צילום: משטרת ישראל, רוני שיצר)
למרות התשתית הראייתית שהצליחו לבסס ביחידה הארצית למאבק בפשיעה הכלכלית בלהב 433, החליטה כאמור פרקליטות מחוז צפון לוותר על הטיפול בתיק ולהעביר אותו לטיפול יחידת התביעות המשטרתית. בעקבות כך, התיק יידון בבית משפט השלום בראשון לציון ולא בבית משפט מחוזי.
על-רקע ההחלטה התמוהה יצוין כי לא ברור מדוע אין אף גורם בפרקליטות שמטפל בארגון הפשע אבו לטיף, כפי שנעשה בעבר, למשל בפרשה 512, שבמסגרתה נשלחו עבריינים בכירים לכלא. ארגון הפשע אבו לטיף נחשב לאחד ממחוללי הפשיעה המשמעותיים ביותר בישראל.
האחים לבית משפחת אבו לטיף
לטיף אבו לטיף (52), תושב ראמה שעומד בראש ארגון הפשע המשפחתי, נעצר בתחילת השבוע שעבר עם "קבלן הבית" של ארגון הפשיעה (34) מירכא ומהנדס (58) מנהריה, בחשד לסחיטה באיומים של קבלן על זכייתו במכרז מטעם משרד הביטחון לביצוע עבודות עפר בכרמיאל בהיקף של כ-25 מיליון שקל.
לפי החשד, העצורים דרשו מהקבלן שזכה במכרז לוותר ולהעביר אותו לידי "קבלן הבית". על-רקע שורת האיומים כלפיו של הזוכה, גם שנתיים אחרי פרסום המכרז טרם החלו עבודות העפר במקום.
ביום רביעי הגישה יחידת התביעות של להב 433 הצהרת תובע לקראת הגשת כתבי האישום נגד שלושת המעורבים בסחיטה.

כך פוענחה פרשת "המיליארד השחור"

מעצרו של לטיף אבו לטיף אירע על-רקע פרשת "המיליארד השחור" שבמסגרתה הצליחה המשטרה לפגוע בצורה קשה בארגון שנחשב לאחד מהחזקים ביותר בישראל. לטיף אבו לטיף הוא האח השני במשפחה שנעצר, אחרי מעצרו של נידאל אבו לטיף שמואשם בתקיפה.
בנובמבר 2021 הגיע תושב הצפון למשרדי היחידה המרכזית של מחוז הצפון במשטרה וביקש להתלונן על סחיטה. הוא נכנס לחדר ובמשך יותר מארבע שעות גולל מסכת ארוכה של סחיטות, במעורבות של ארגוני פשיעה מכל רחבי הארץ.
עשרות פגישות בשנה שחלפה מאז הביאו למעצרים ולכתבי אישום נגד 12 חברים בארגון הפשיעה של משפחת אבו לטיף.

לפני שנה וחצי נכנס אדם למשרד היחידה המרכזית במחוז הצפון והתלונן על סחיטה. "הוא התחיל לגולל את סיפור חייו. סיפר על המקצוע שלו, ותיאר שקבוצה עבריינית מעכו נכנסה בכפייה לעסק שלו והחלה לסחוט אותו באיומים", תיאר רפ"ק יהב חנוך, שליווה את החקירה מהרגע הראשון.
"שיטת הסחיטה מתחילה כסיוע תמים, כעזרה לבעל עסק שנקלע לקושי או למצוקה, ואז אומרים לו שהוא הופך להיות תחת חסותו של הארגון שסייע לו", הוסיף רס"ר מורן יגר. "מדובר באיש מקצוע מאוד מוכשר, מנוסה, שהצליח להרוויח טוב, וזה היה הפתח לארגוני הפשע להשתלט לו על העסק".
ביקור מקרי של בן משפחה של עובדת שלו, שנחשף להיקפי העסק המשגשג, הובילו לאירוע הראשון שהחל את מעגלי הסחיטה. במשך חצי שנה הוא שילם לחברי הכנופיה הקטנה מעכו מאות אלפי שקלים. אחרי תקופה, הם הלכו לשיחת בוררות אצל משפחת ג'רושי ברמלה – שגם היא החלה להתערב בעסק.
משפחת ג'רושי דרשה ממנו או לשלם לה חצי מיליון שקלים או להכניס נציג של הארגון כשותף בעסק. "כדי להימנע מהתשלום הוא פנה למשפחת אבו לטיף לסיוע וקבלת חסות, וכאן הוא נאלץ לשלם חצי מיליון שקלים בהתחלה כדמי 'קבלה' ו'פטור' מהתשלום לארגון הפשע מהמרכז".
"המקרה הזה שונה מאחרים בכך שעד המדינה עבר כחפץ מארגון פשע לארגון פשע, ותמיד אחרי העזרה מגיע החשבון", תיאר רס"ר יגר. "במקרה של העד הזה הוא התחיל מארגון קטן ומקומי וסיים בארגון ארצי גדול. דרשו ממנו כסף וכניסה לעסק, ופשוט השתלטו לו על העסק".
מהפרקליטות נמסר: "הטענה מופרכת. מדובר בתיק סחיטה באיומים, שטופל ולווה מתחילתו על-ידי יחידת התביעות בלהב, עוד לפני שעלו ראיות למעורבותו של לטיף אבו לטיף, כיוון שמדובר בעבירה שבסמכות יחידת התביעות. למותר לציין, כי הפרקליטות מלווה באופן קבוע חקירות ותיקים הנוגעים לארגוני פשיעה, ובכלל זה למשפחת אבו לטיף, ולפני פסח אף הגישה כתב אישום גדול ומשמעותי מזה בעניינה".