נגד המילואים ארי רוזנפלד, שמואשם לצד דובר ראש הממשלה לשעבר אלי פלדשטיין בפרשת הדלפת המסמכים המסווגים, שוחרר הערב (חמישי) ממעצר - והתקבל כ"גיבור" בבני ברק, שם ישהה במעצר בית עם איזוק אלקטורני עד תום ההליכים נגדו.
בבני ברק חיכו עשרות תומכים ברוזנפלד, שהגיע לביתו מלווה ברעייתו אביטל ובבתו, שלטי תמיכה ואפילו במה שנועדה לקבלו. בנוסף, הגיעו חוגגים לסביבת הבית עם דגלי ישראל ושלטים שעליהם הכיתוב: "עם ישראל מעריך ומוקיר אותך! כמה טוב שבאת הביתה". נזכיר כי רוזנפלד, חרף ההחלטה לשחררו בהסכמת הפרקליטות, עדיין מוגדר נאשם בפרשה.
חגיגות מחוץ לביתו של ארי רוזנפלד
( צילום: ליאור שרון)
אביטל רוזנפלד, רעייתו של הנגד, אמרה מוקדם יותר הערב ל-ynet כי היא מרגישה "שמחה גדולה מעורבת בכאב עצום על החודשים הארוכים שבהם ארי היה במעצר שווא". לדבריה, "אני מחכה בכיליון עיניים לאחד את המשפחה שלנו מחדש ובטוחה שנוכיח את חפותו בבית המשפט".
חני וחמי רוזנפלד, בני משפחה של הנגד שהגיעו הערב לחגיגות מחוץ לביתו, אמרו ל-ynet: "סוף סוף האמת של ארי יצאה לאור, אנחנו מודים לכל מי שתמך בו. זה היה צריך לקרות מזמן אבל עדיף עכשיו מאשר אף פעם".
"ברוך מתיר אסורים", אמר סנגורו של רוזנפלד, עו"ד אורי קורב, שהתנגד לבקשה לאיזוק אלקטרוני. החלטת הפרקליטות התקבלה בעקבות תסקיר מבחן שנערך לרוזנפלד, ואחרי שגם ראש השב"כ רונן בר הבהיר שניתן לשחררו למעצר בית, למרות הטענה שהועלתה ולפיה יש חשש שהוא עשוי להדליף מידע חסוי נוסף. עם תחילת הדיון, תומכיו של רוזנפלד שישבו באולם מחאו לו כפיים - ובהמשך הוא פרץ בבכי מהתרגשות.
פרשת המסמכים המסווגים, נזכיר, התפוצצה בתחילת חודש נובמבר ובמוקד שלה עומד דובר ראש הממשלה לשעבר לנושאים ביטחוניים אלי פלדשטיין, שמואשם בהדלפת "מסמך חמאס" לעיתון הגרמני "בילד", כשלפי האישום הוא עשה זאת כדי "להטות את השיח הציבורי" על רקע הזעם בעקבות רצח ששת החטופים בסוף אוגוסט. פלדשטיין מואשם במסירת ידיעה סודית שכוונתה לפגוע בביטחון המדינה, החזקת ידיעה סודית ושיבוש הליכי משפט.
נגד המילואים ארי רוזנפלד הואשם במסירת ידיעה סודית, שיבוש הליכי משפט וגניבה בידי מורשה, ונטען כי העביר לפלדשטיין לא רק את "מסמך חמאס" אלא מסמכים נוספים. ב-ynet נחשף כי אחד מהם עוסק במחקר שערכו קצינים באמ"ן בנוגע למעורבות "גורם מדינתי זר" במתקפת חמאס, כשאותם קצינים טענו שבאמ"ן מונעים את העברתו לדרג המדיני - אבל ככל הידוע פלדשטיין לא העביר אותו הלאה לנתניהו.
סביב הפרשה קמה מחאה ציבורית רועשת, כשבכנסת אף קידמו הצעת חוק שנועדה להגן על מי שמדליף שלא כחוק מידע לצמרת הדרג המדיני - למרות התנגדות נרחבת לה במערכת הביטחון. על רקע המחאה פלדשטיין עצמו כבר שוחרר למעצר בית עם פיקוח אלקטרוני בדצמבר, אבל רוזנפלד נותר במעצר - כשההתנגדות מוסברת במידע החסוי שהוא עוד מחזיק בו. למעשה, שמו נותר חסוי עד סוף אותו חודש, והותר לפרסום רק בשל דרישתו שלו. לא מעט ח"כים ופעילים נפגשו עמו במהלך שהותו במעצר והתלוננו על תנאיו, והנשיא יצחק הרצוג אף בחן אפשרות לחנינה.
הפרקליטות התנגדה עד כה לשחרור בשל חשש ביטחוני לדבריה, וכעת הסבירה כאמור את שינוי עמדתה בגלל השינוי שלדבריה חל בעמדת גורמי הביטחון.