אחרי ארבעה חודשים מאחורי סורג ובריח, נגד המילואים ארי רוזנפלד, שמואשם לצד דובר ראש הממשלה לשעבר אלי פלדשטיין בפרשת הדלפת המסמכים המסווגים, ישוחרר למעצר בית. כך קבע אחר הצהריים (יום ה') בית המשפט המחוזי בתל אביב, אחרי שהפרקליטות הסירה את ההתנגדות הממושכת שלה לשחרור. השופט עלאא מסארווה קיבל את דרישתה למעצר בית עם איזוק אלקטרוני.
"ברוך מתיר אסורים", אמר סנגורו של רוזנפלד, עו"ד אורי קורב, שהתנגד לבקשה לאיזוק אלקטרוני. החלטת הפרקליטות התקבלה בעקבות תסקיר מבחן שנערך לרוזנפלד, ואחרי שגם ראש השב"כ רונן בר הבהיר שניתן לשחררו למעצר בית, למרות הטענה שהועלתה ולפיה יש חשש שהוא עשוי להדליף מידע חסוי נוסף. עם תחילת הדיון, תומכיו של רוזנפלד שישבו באולם מחאו לו כפיים - ובהמשך הוא פרץ בבכי מהתרגשות. צפו בתיעוד משם:
ארי רוזנפלד מתקבל במחיאות כפיים בדיון בבית המשפט
(צילום: ליאור אוחנה)

פרשת המסמכים המסווגים, נזכיר, התפוצצה בתחילת חודש נובמבר ובמוקד שלה עומד דובר ראש הממשלה לשעבר לנושאים ביטחוניים אלי פלדשטיין, שמואשם בהדלפת "מסמך חמאס" לעיתון הגרמני "בילד", כשלפי האישום הוא עשה זאת כדי "להטות את השיח הציבורי" על רקע הזעם בעקבות רצח ששת החטופים בסוף אוגוסט. פלדשטיין מואשם במסירת ידיעה סודית שכוונתה לפגוע בביטחון המדינה, החזקת ידיעה סודית ושיבוש הליכי משפט.
נגד המילואים ארי רוזנפלד הואשם במסירת ידיעה סודית, שיבוש הליכי משפט וגניבה בידי מורשה, ונטען כי העביר לפלדשטיין לא רק את "מסמך חמאס" אלא מסמכים נוספים. ב-ynet נחשף כי אחד מהם עוסק במחקר שערכו קצינים באמ"ן בנוגע למעורבות "גורם מדינתי זר" במתקפת חמאס, כשאותם קצינים טענו שבאמ"ן מונעים את העברתו לדרג המדיני - אבל ככל הידוע פלדשטיין לא העביר אותו הלאה לנתניהו.
סביב הפרשה קמה מחאה ציבורית רועשת, כשבכנסת אף קידמו הצעת חוק שנועדה להגן על מי שמדליף שלא כחוק מידע לצמרת הדרג המדיני - למרות התנגדות נרחבת לה במערכת הביטחון. על רקע המחאה פלדשטיין עצמו כבר שוחרר למעצר בית עם פיקוח אלקטרוני בדצמבר, אבל רוזנפלד נותר במעצר - כשההתנגדות מוסברת במידע החסוי שהוא עוד מחזיק בו. למעשה, שמו נותר חסוי עד סוף אותו חודש, והותר לפרסום רק בשל דרישתו שלו. לא מעט ח"כים ופעילים נפגשו עמו במהלך שהותו במעצר והתלוננו על תנאיו, והנשיא יצחק הרצוג אף בחן אפשרות לחנינה.
3 צפייה בגלריה
ארי רוזנפלד במחוזי תל אביב
ארי רוזנפלד במחוזי תל אביב
ארי רוזנפלד, בדיון אחר הצהריים בבית המשפט המחוזי בתל אביב
(צילום: ליאור אוחנה)
הפרקליטות התנגדה עד כה לשחרור בשל חשש ביטחוני לדבריה, וכעת הסבירה כאמור את שינוי עמדתה בגלל השינוי שלדבריה חל בעמדת גורמי הביטחון. "נוכח שינוי הנסיבות בעמדת הגורמים המקצועיים ביחס למסוכנות הנשקפת מהנגד אהרן (ארי) רוזנפלד, הרי שעמדתה העדכנית של המדינה היא שניהול הסיכונים בעניינו מחייב את מעצרו של הנגד עד תום ההליכים בפיקוח אלקטרוני", מסרה הפרקליטות, בדברים שהושמעו גם על ידי נציגת התביעה בדיון בבית המשפט.
"עמדת המדינה בשאלת מעצרו של רוזנפלד התבססה לכל אורך הדרך על עמדת גורמי הביטחון, אשר במהלך הליך המעצר הציגו את עמדתם גם בפני בית המשפט המחוזי והעליון. העמדה שהוצגה הייתה, כי לאור הידע הרב והייחודי אליו נחשף הנגד, לצד המעשים המיוחסים לו בכתב האישום והמניעים להם, נשקפת ממנו מסוכנות אותה לא ניתן לאיין בחלופת מעצר. עמדה זו התקבלה על ידי שופט בית המשפט העליון, אלכס שטיין", נכתב - תוך התייחסות להחלטתו של שופט העליון להשאירו במעצר בחודש דצמבר, בהחלטה שבה מנגד אפשר את שחרורו למעצר בית של פלדשטיין.
בהודעת הפרקליטות נמסר עוד כי "במסגרת הבקשה לעיון חוזר התקבלה עמדה עדכנית של השב"כ, ממנה עולה כי בשונה מהעמדה שהוצגה קודם לכן, מסוכנותו של הנגד ניתנת לאיון. עמדה עדכנית זו של השב"כ עמדה בבסיס הסכמת המדינה לבחון את מסוכנותו של רוזנפלד ע"י שירות המבחן, אשר התרשם כי בחלוף ארבעה חודשי מעצר חלה הפחתה במסוכנות הנשקפת ממנו.
3 צפייה בגלריה
דובר ראש הממשלה לשעבר פלדשטיין, שמואשם גם הוא בפרשה אבל כבר שוחרר למעצר בית
דובר ראש הממשלה לשעבר פלדשטיין, שמואשם גם הוא בפרשה אבל כבר שוחרר למעצר בית
דובר ראש הממשלה לשעבר פלדשטיין, שמואשם גם הוא בפרשה אבל כבר שוחרר למעצר בית
(צילום: מהאלבום הפרטי)
"עמדות הגורמים המקצועיים, אשר מונחות בפני המדינה כעת, מהוות שינוי נסיבות העומד בבסיס שינוי עמדת המדינה. לאור עמדת הצבא, אשר כוללת התייחסות להערכת הנזק שעלול להיגרם כתוצאה מהמשך העברת מידע לגורמים שאינם מורשים, אשר נותרה בעינה, הפרקליטות סבורה שניהול הסיכונים בעניינו מחייב פיקוח חיצוני ולכן היא מבקשת מבית המשפט המחוזי להורות על מעצרו של רוזנפלד בפיקוח אלקטרוני. זאת, כפי שנעשה עם הנאשם השני בפרשה, אלי פלדשטיין".
סנגורו של רוזנפלד, עו"ד קורב, התנגד כאמור לבקשת הפרקליטות לשחרורו לביתו עם פיקוח אלקטרוני וטען כי היא מטעה כשהיא טוענת שעמדת שב"כ המעודכנת בסוגיית השחרור למעצר בית סתרה את הקודמת. "הם אמרו שבעקבות שינוי עמדת שב"כ הם יסכימו לתסקיר. להלן העובדות - עמדת שב"כ לא נמסרה כעמדה סותרת ולא הייתה עמדת שב"כ נוגדת, מעולם. מלכתחילה הם אמרו שהוא יכול להיות במעצר בית, ואם הייתה עמדה סותרת זה חמור מאוד שלא ידענו. לא רק שהעמדה לא השתנתה היא מהתחלה אותה עמדה וגם אחרי שהתקבלה העמדה הפרקליטות ביקשה לקבל את עמדת הצבא שחזרה והבהירה שהיא לא יודעת להגיד דבר על המשיבה, ולא מכירה את הנסיבות בניגוד לעמדת השב"כ", הוא טען.
3 צפייה בגלריה
הפגנה והדלקת נרות מחוץ לכלא איילון בו מוחזק הנגד ארי רונפלד
הפגנה והדלקת נרות מחוץ לכלא איילון בו מוחזק הנגד ארי רונפלד
הפגנה למען רוזנפלד מחוץ לכלא איילון, בסוף דצמבר
(צילום: דנה קופל )
לדברי הסנגור, המצב של מרשו שונה מזה של הדובר לשעבר פלדשטיין שמואשם בעבירה של ביטחון המדינה, שהעונש עליה יכול להגיע למאסר עולם, ושוחרר כבר בדצמבר למעצר בית עם איזוק. "אצלנו לא מדובר בריגול חמור ולא בכוונה לפגוע בביטחון המדינה, אלא בעבירה של מסירת ידיעה סודית בנסיבות של עצימת עיניים. אין טענה שזו עבירה של ריגול חמור וכמו שאומר ראש השב"כ - המניעים שלו אידיאולוגיים חיוביים והוא לא יחזור על המעשים. לכן ארי לא דומה לפלדשטיין והניסיון ללמוד ממנו הוא שגוי".
פורסם לראשונה: 15:14, 06.02.25