פרופ' טליה איינהורן פסלה הערב (רביעי) את השתתפותה בדיונים על מינוי מחליף לראש השב"כ רונן בר, במסגרת חברותה בוועדה המייעצת למינויים לתפקידים בכירים.
2 צפייה בגלריה
שרוליק איינהורן טליה איינהורן
שרוליק איינהורן טליה איינהורן
(צילום: בועז ארד, Gary Yohler)
הכותרת
השיטה הקטארית: הדרך היחידה להתמודד עם "המתווכת הבוגדנית"
25:44
בהחלטתה, שנמסרה בעקבות פניית תנועת "דרכנו", כתבה איינהורן: "אינני רואה עצמי מנועה מלדון בטוהר המידות במינויו של המועמד הבא לראשות השב"כ, אבל כדי למנוע את עיכוב עבודתה הדחופה של הוועדה בשל טענות סרק שבוודאי יועלו, אני מציעה שלא אשתתף בישיבות הוועדה הנוגעות למינוי זה".
הודעתה של איינהורן מגיעה בעקבות כוונת הממשלה לפטר את ראש השב"כ, ולאחר שראש הממשלה בנימין נתניהו זימן אליו היום ארבעה מועמדים לתפקיד שאותם הוא מתכוון לראיין. ראש השב"כ הבא, במידה שבג"ץ לא יפסול את החלטת הממשלה לפטר את רונן בר, עשוי להגיע מבין הארבעה שזימן אליו נתניהו.
איינהורן היא אמו של שרוליק איינהורן, יועצו של נתניהו והבעלים של חברת "פרספשן" שבמרכז חקירת פרשת "קטאר-גייט". איינהורן היא גם משפטנית בעלת דעות ימניות מובהקות ונחשבת מבקרת חריפה של שיטת המשפט הישראלית, ובפרט של הליכי בג"ץ בבית המשפט העליון.

מהי פרשת "קטאר-גייט?"

הפרשה עוסקת בשלושה דוברים מסביבתו של ראש הממשלה: אלי פלדשטיין, דוברו שכבר נחקר ונאשם בפרשת הדלפת המסמכים המסווגים; היועץ והדובר יונתן אוריך, שחשוד גם הוא בפרשת המסמכים המסווגים שבה עלה כי התכתב ישירות עם פלדשטיין על המסמך שהודלף; וישראל איינהורן, ששימש כיועץ לקמפיין במערכות הבחירות של הליכוד.
2 צפייה בגלריה
יונתן אוריך אלי פלדשטיין ישראל שרוליק איינהורן קטאר
יונתן אוריך אלי פלדשטיין ישראל שרוליק איינהורן קטאר
אוריך, פלדשטיין ואיינהורן
(צילום: שאול גולן, בועז ארד, Q world / Shutterstock)
בהחלטה שקיבלה היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה, הוחלט כי שב"כ והמשטרה יחקרו את הפרשה, ולפני כשבועיים הוצא צו איסור פרסום גורף על פרטי החקירה. הוא אוסר על פרסום כל פרט מפרטי החקירה, וכן איסור פרסום ביחס לתוצרי פעולות החקירה ובהן גם חקירת חשודים וממצאי החקירות. החקירה עצמה נחקרת ביחידה הארצית לחקירות בינלאומיות (יאחב"ל) בלהב 433.
לפי ההחלטה, איסור הפרסום יחול על כל פרסום באמצעים השונים, לרבות פרסומים ברשתות החברתיות השונות, ציטוטים מלאים או חלקיים של פרסומים מכלי תקשורת זרים, הפניה אליהם ולפרסומים באינטרנט וכל אמצעי מדיה אחר, וכל רמז ישיר או עקיף לקיומה של כל עובדה הנוגעת לנושא.
עד החלטת היועמ"שית נבדקו למעשה בעיות הפרצות באבטחה וביטחון השדה, וכנראה שבבדיקה עלו גם היבטים פליליים - ובשל כך הוחלט להסמיך את שב"כ לחקור את החשודים תחת אזהרה, ולא רק כעדים.
פלדשטיין, לפי דיווחים, קיבל שכר מחברה לטובת ניהול פעילות תקשורתית ענפה לקידום תדמיתה של קטאר בישראל. נושא הפעילות היה המגעים להשבת החטופים, ולפי הדיווח פלדשטיין הציע לעיתונאים ראיונות עם בכירים בקטאר, העביר הודעות רשמיות מטעמה ושילב מסרים על מעורבותה בתהליכים אזוריים. כל זאת, במקביל לשירותים שהעניק בלשכת ראש הממשלה ובזמן שקטאר מילאה תפקיד כמתווכת במגעים, ונתניהו אף השמיע ביקורת כלפיה וטען שהיא "משרתת את חמאס".
לגבי אוריך ואיינהורן, פורסם כי השניים העניקו ייעוץ תדמית לקטאר בישראל. ב-2022 הם הכינו קמפיין ישראלי עבור הקטארים, לקראת המונדיאל שנערך באותה שנה במדינה. מטרת הקמפיין הייתה להציג את קטאר, מדינה המממנת ותומכת טרור, כמדינה לגיטימית התומכת בשלום ויציבות אזורית.