סוכנות הידיעות הסורית הרשמית "סאנא" דיווחה הערב (ראשון) כי מערכות ההגנה האווירית של המדינה הופעלו נגד "תקיפה ישראלית" באזור חומס. לפי הדיווח, חלק מהטילים יורטו. במקביל, ערוץ הטלוויזיה "אל-חדת" דיווח על תקיפה ישראלית נגד יעדים של חיזבאללה באותו אזור.
גורם צבאי סורי אמר לתקשורת הסורית כי "בשעה 18:23 תקף חיל האוויר הישראלי מכיוון לבנון את אזור שדה התעופה א-שועייראת בחומס. מערכות ההגנה האווירית שלנו יירטו את הטילים והפילו חלק מהם. בתקיפה נהרגו שני אנשי צבא ועוד שלושה נפצעו, נגרם נזק".
2 צפייה בגלריה
מערכת הגנה אווירית של סוריה
מערכת הגנה אווירית של סוריה
מערכת ההגנה האווירית של סוריה באזור דמשק, ארכיון
(צילום: AFP)
לפי דיווחים בלבנון, מטוסי חיל האוויר הישראלי טסו בשמי לבנון לכיוון מערב, ומשם התקיפה בוצעה. עוד דווח בלבנון כי מטוסי הקרב נשמעו היטב משטח המדינה לפני התקיפה.
המרכז הסורי למעקב אחר זכויות אדם, ארגון אופוזיציה שמקום מושבו בבריטניה, דיווח כי "ישראל תקפה שדה תעופה צבאי והשמידה מחסן אמצעי לחימה של חיזבאללה". לפי הארגון, "שוגרו ארבעה טילים שגרמו לפיצוצים בשדה התעופה א-שועייראת ובקרבתו. התקיפה פגעה ביעדים באזור שבהם יש נוכחות של מיליציות איראניות וכוחות של חיזבאללה". בארגון טענו כי זו התקיפה הישראלית ה-29 בשטח סוריה מתחילת השנה. לפי מרכז המעקב, ההרוגים הם קצינים בצבא הסורי.
התקיפה האחרונה בסוריה שיוחסה לישראל התרחשה ביום שלישי האחרון, בגבול עיראק. גורמים בקרב המיליציות הפועלות באזור אמרו לסוכנות הידיעות AP כי לפחות עשרה בני אדם נהרגו במתקפה על שיירה איראנית שכללה משאיות דלק.
גורמים צבאיים ישראליים הודו כי תקיפת השיירה בוצעה על ידי ישראל. כך דווח שלשום בעיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט" היוצא בלונדון. לפי הדיווח השיירה נשאה אמל"ח ותחמושת, ולא רק דלק כפי שאיראן טוענת. אותם גורמים טענו בפני העיתון כי "לאחר שאיראן ספגה תקיפות קשות שוהבילו להשמדה של שיירות אמל"ח במספר שדות תעופה סוריים, במיוחד בנמל התעופה הבינלאומי של דמשק, הם חזרו להעביר ציוד בציר היבשתי".
לדברי הגורמים הישראליים, "איראן ניסתה להסוות את אמצעי הלחימה באמצעות שימוש בשיירה אזרחית בתקווה שזה יחמוק מעיני המודיעין הישראלי". ההנחה בישראל, לפי הגורמים, היא שהמשטר הסורי ביקש להפסיק את משלוחי הנשק כי "התקיפות הישראליות פגעו ברוב התעשיות הצבאיות הסוריות, אולם איראן מתעקשת להמשיך לשלוח ראשי קרב של טילים לתעשיות שלה בסוריה ולבנון, כדי להבטיח את המשך ייצור הטילים ושיפור דיוקם".