לאחר סערת "נאמן לדרג הנבחר", מדגיש ראש השב"כ דוד זיני כי בכל הנוגע לבחירות, שב"כ כפוף ליו"ר ועדת הבחירות, המשנה לנשיא בית המשפט העליון נעם סולברג. זיני אמר את הדברים במפגש עם סולברג ונשיא המדינה יצחק הרצוג, שבו אמר הרצוג כי "יש גורמים מבפנים ובעיקר מבחוץ, המבקשים להשפיע ולחבל בטוהר הבחירות ולפרק את החברה שלנו. אנחנו כאן להבטיח שזה לא יקרה".
דברי ראש השב"כ לצד נשיא המדינה ויו"ר הוועדה
(צילום: אסי איוס)

הרצוג הדגיש כי המפגש כונס היום (חמישי) בבית הנשיא, לאחר אמירותיו של ראש השב"כ שעוררו סערה, ביוזמתו של דוד זיני. בפגישתם דנו הרצוג, סולברג וזיני בהיערכות לקראת מערכת הבחירות הקרובה ובחשיבות שיתוף הפעולה בין כל הגופים להבטחת הליך בחירות תקין, הוגן ובטוח. הם הדגישו את המחויבות המשותפת לשמירה על טוהר הבחירות, חיזוק אמון הציבור ומעמדה של ועדת הבחירות המרכזית.
"חשוב לי לומר לך, ולומר לעם ישראל, שבכל הנוגע לבחירות, השב"כ כפוף באופן ישיר ליושב ראש ועדת הבחירות, על מנת לעשות כל שביכולתנו לשמור על ממלכתיות ותקינות הבחירות", אמר זיני. "לאור הקריטיות וגדולתו של היום המיוחד הזה לעם ישראל ולדמוקרטיה הישראלית, כל מאמצינו מושקעים בנושא, על פי הנחיית כבוד המשנה לנשיא בית המשפט העליון".
הרצוג אמר כי "תקינות הבחירות זה אתגר לאומי מהמעלה הראשונה, וכינסתי את המפגש כדי לדון בסוגיה המשמעותית הזו ולתת גיבוי לוועדת הבחירות המרכזית, במטרה להבטיח שהבחירות יהיו תקינות, על פי הכללים ועל פי הדין. בחירות הן לא מלחמת אזרחים. בחירות הן תהליך חברתי, דמוקרטי ופוליטי, משמעותי וחשוב מאוד בחייה של אומה".
דברי ראש השב"כ על נאמנותו לדרג הנבחר

"בפנינו אתגרים רבים", הוסיף הנשיא. "אנחנו חיים בעולם של תמורות. יש הרבה מאוד השפעות דיגיטליות זרות ועוינות ויש גורמים רבים המבקשים לחבל מבפנים, ובמיוחד מבחוץ. הם רוצים לחבל, להשפיע ולפרק את החברה שלנו באמצעות פגיעה בטוהר הבחירות. נעשה כל שביכולתנו, ואני סמוך ובטוח שוועדת הבחירות המרכזית ואנשיה, בגיבוי ובתמיכת שירות הביטחון הכללי, ימנעו הפרעות שכאלה".
המשנה לנשיא העליון סולברג הדגיש כי "טוהר הבחירות הוא בראש מעיינינו. אנחנו רוצים שיום הבחירות לא יהיה רק יום בחירות, אלא גם יום חג של בחירות. יש חששות ויש לבטים, אך יש גם עבודה מסורה, מאומצת ומקצועית של עובדי ועדת הבחירות המרכזית. כיום יש 60 עובדים, בהמשך יהיו 1,300, וביום הבחירות נגיע ל-90,000 עובדים. כולם מסורים, מקצועיים ויודעים את המלאכה. ההתכנסות כאן, בבית הנשיא, חשובה כי אנחנו ערים לאתגרים. השב"כ נרתם, הנשיא נרתם, וכולנו רתומים לעבודה, בתקווה, בעזרת השם, להצלחה ביום הבחירות".
נשיא המדינה יצחק הרצוג עם נשיא רומניה ניקושור דן בבוקרשט
נשיא המדינה יצחק הרצוג עם נשיא רומניה ניקושור דן בבוקרשט
הרצוג, אתמול: "גופי הביטחון נאמנים לריבון - העם וספר החוקים"
(צילום: AP Photo/Vadim Ghirda)
אתמול, אחרי ההקלטות שבהן זיני טען כי הוא נאמן לדרג הנבחר, אמר הרצוג כי "גופי הביטחון והאכיפה במדינה אינם נאמנים לאדם או למחנה כזה או אחר, אלא לריבון - הוא העם בישראל, לספר החוקים הישראלי, ולערכי המדינה היהודית והדמוקרטית. זו הממלכתיות". בטקס סיום קורס המכללה לביטחון לאומי, פנה הנשיא לחניכים ולחניכות ואמר כי הנושא שמעסיק אותו יותר מכל הוא הממלכתיות. "מול נגע הקיטוב שפושה בחברה הישראלית, עלינו לשאת עינינו אך ורק אל הדגל, ולדבוק בממלכה", ציין.