גיל לימון, המשנה ליועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה, קרא הערב (ראשון) ליו"ר הוועדה למינוי בכירים, נשיא העליון בדימוס השופט אשר גרוניס, להרחיק מהדיונים על מינוי הרמטכ"ל את ממלא מקום נציב שירות המדינה רואי כחלון. הסיבה העיקרית להמלצה נעוצה בעובדה שוועדה שעוסקת בטוהר המידות - אינה יכולה לכלול חבר הנחקר בימים אלה בחשד לעבירות מסוג זה.
בהמשך הערב השופט גרוניס קיבל את המלצתו של לימון, והחליט שכחלון לא יוזמן לדיון על מינוי הרמטכ"ל. במשרד ראש הממשלה ישקלו כעת את החלטתם, שכן הם חיכו להכרעתו של גרוניס.
לקריאת ההחלטה המלאה על אי-זימונו של רואי כחלון - לחצו כאן
ההמלצה פורסמה לקראת כינוס הוועדה המייעצת למינויים לתפקידים בכירים, לשם דיון במועמד שר הביטחון ישראל כ"ץ לתפקיד הרמטכ"ל. בפנייה נכתב כי לקראת הדיון "הועלו שאלות בנוגע להשתתפותם של שניים מחברי הוועדה: ממלא מקום נציב שירות המדינה, המכהן בוועדה מתוקף תפקידו, מר רואי כחלון, ונציגת הציבור, פרופ' טליה איינהורן".
בעניין השתתפות כחלון, נכתב כי "במכתבה שבסימוכין של היועצת המשפטית, הובהרו למר רואי כחלון המגבלות המשפטיות החלות עליו במהלך תקופת כהונתו. בין היתר, צוין כי לאור העובדה שמתנהלת נגדו חקירה משמעתית הקשורה בנושאים של טוהר המידות, אין מקום לכך שיעסוק בנושאים הקשורים בתחום טוהר המידות, ובכלל זאת, השתתפות בישיבות הוועדה, שתפקידה הוא לבחון טוהר מידות במינויים בכירים.
"עוד נמסר כי ככל שיעלה צורך בעיסוק אישי של מר כחלון בנושאים הנוגעים לטוהר המידות, הוא רשאי לפנות ליועצת המשפטית למשרד ראש הממשלה לשם בחינת הדברים". בנוסף, נכתב כי "לאחר שנשלח מכתב ההנחיות, חלו התפתחויות בהתייחס לחקירה המשמעתית המתנהלת בעניינו של מר כחלון. ביום 3.2.2025 הוא נחקר באזהרה כחשוד בעבירות מתחום טוהר המידות, לרבות חשד כי חתם על תצהיר כוזב. התפתחויות אלו מחזקות את הצורך בהנחיה האמורה.

"יובהר כי בניגוד לנטען במכתבו מיום 2.2.2025 (שבו הוא כופר ככלל בסמכות של הייעוץ המשפטי לממשלה להנחות אותו באופן המגביל את סמכויותיו), בית המשפט העליון שאישר את כהונתו לתקופה קצובה של שלושה חודשים ללא אפשרות להארכה, לא התייחס בפסק דינו, מטבע הדברים, למגבלה המשפטית הנובעת מקיום חקירה בגין עבירות מתחום טוהר המידות. מאז פסק הדין חלו כאמור התפתחויות נוספות, אשר לא עמדו בפני בית המשפט בעת הכרעתו".
לסיכום, נכתב כי "לעת הזו, ההנחיה המשפטית בעניין השתתפות מ"מ נציב שירות המדינה בישיבות הוועדה בעינה עומדת. לנוכח העובדה כי בהתאם להחלטת ממשלה מתאריך 27.5.2018, ישיבות הוועדה יכול שיתקיימו גם בהרכב של שלושה חברים, ובהם יושב-ראש הוועדה, אין במניעת השתתפותו של מר כחלון בישיבותיה כדי לעכב את מינויו של הרמטכ"ל".
כזכור, כחלון מונה לתפקידו בסוף 2024, והיועצת המשפטית פסלה את המינוי בטענה ש"יש פערים מהותיים בין האופן שבו הוצג ניסיונו המקצועי לבין העובדות". בחודש שעבר קבע בג"ץ, לפי הצעת פשרה, כי כחלון יישאר בתפקיד עד להכרעה בעתירה בעניינו, ולא יותר משלושה חודשים - פשרה שהתקבלה על-ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו. בהמשך נודע כי כחלון מתמודד עם הגבלות משמעותיות על סמכויותיו מצד הייעוץ המשפטי, והוא אף הגיב על כך במכתב תקיף ליועצת בהרב-מיארה כשטען כי "לממלא מקום יש את כלל הסמכויות - וכל הנחיה אחרת היא בניגוד לחוק".