הפתרון המסתמן מול מכת הבידודים בבתי הספר: ראש הממשלה נפתלי בנט ושר הבריאות ניצן הורוביץ אמרו בצהריים (יום א') בישיבת הממשלה כי הם מתכננים שהחל מהחודש הבא, כיתה לא תיכנס לבידוד אם אחד התלמידים אובחן כחולה קורונה. לפי המתווה המתוכנן, שאר התלמידים בכיתה יעברו בדיקות יומיות וימשיכו להגיע לבית הספר כרגיל. לפי נתוני משרד הבריאות המעודכנים להיום, 154,010 תלמידים לא מגיעים ללימודים - 42,809 מהם חולים בקורונה ו-111,201 שוהים בבידוד עקב חשיפה למאומתים.
שרת החינוך יפעת שאשא ביטון אמרה בישיבת הממשלה: "מעל לשני מיליון לומדים באופן סדיר. צריך למצוא פתרון לבידודים. מתחילים פיילוט של 'כיתה ירוקה' בחברה הערבית, מעל ל-90% מאלו שיוצאים לבידוד הם שליליים ולכן בניהול סיכונים ייתכן שמה שנכון לעשות הוא לבודד רק את מי שמאומת".
4 צפייה בגלריה
 מתווה לימודים בלי בידודים
 מתווה לימודים בלי בידודים
מתווה לימודים בלי בידודים
(צילום: shutterstock)
בהתייחסות ישירה למערכת החינוך, אמר בנט: "נאמץ את המודל. יש רצון עז שהכיתה כולה לא תצא לבידוד, אלא כל הכיתה תעשה בדיקות, ורק המאומת ייצא לבידוד. בנוסף נעשה שנה של בדיקה עצמית מסיבית אחרי החגים. הפעם החלוקה לא תהיה דרך בית הספר אלא בדרך לוגיסטית חלופית וההורים יכתבו פתק".
שר הבריאות הורוביץ אמר בהתייחס לכך כי "החל מהחודש הבא נוכל לעבור למודל שבו רק המאומת ייכנס לבידוד, היתר יערכו בדיקות".
שרת המדע והטכנולוגיה אורית פרקש-הכהן אמרה בישיבת הממשלה שסוגיית הבידודים בבתי הספר הפכה למכת מדינה. לדברי פרקש הכהן, "המדיניות שמכניסה ילדים לבידוד הפכה למכת מדינה. כיתות משותקות ואלפים יוצאים ונכנסים לבידוד מופרז. יש לזה גם מחיר כלכלי להורים. למדתי שמדינות אחרות באירופה כבר הכריזו על שינוי במדיניות הזו, כך שרק מעגל שהיה במגע ממש אינטנסיבי עם החולה ייכנס לבידוד. צריך להתכנס אחרי החגים ולעדכן את המתווה באופן שיקל על ההורים". שרת החינוך אישרה שזה אכן הכיוון.
במסגרת פיילוט הכיתה הירוקה שמתקיים בכמה בתי ספר, התלמידים לא נשלחים לבידוד גם אם נמצא בכיתתם חולה קורונה - אלא עוברים בדיקות יומיות, כפי שמתכננים בנט והורוביץ להחיל בכל מערכת החינוך.
4 צפייה בגלריה
ניצן הורוביץ, נפתלי בנט
ניצן הורוביץ, נפתלי בנט
שר הבריאות הורוביץ וראש הממשלה בנט. המתווה יתחיל בחודש הבא
(צילום: עמית שאבי)
על מגבלות ההתקהלות הנוכחיות אמר בנט: "היום התו הירוק מאוד פרום. רוב האנשים לא באים עם ברקוד אלא עם פתק וזה יוצר חורים ואנחנו כנראה נהדק לברקוד. אנחנו עובדים על זה ונודיע מראש".
השרים אישרו פה אחד את הארכת תוקף הגבלת היציאה מישראל. שר הבריאות הורוביץ אמר: "הקורונה הפכה לאירוע של לא מחוסנים. ההימנעות מחיסון גורמת פשוט למוות בסופו של דבר. התקנות הללו הן חלק מהעניין".
השר לביטחון הפנים עמר בר-לב אמר כי "מטרת התקנות היא לעקוב אחרי מי שנכנס לישראל". המשנה ליועץ המשפטי לממשלה עו"ד רז נזרי העיר: "זה יחול על כל המבודדים ולא רק על מי שחוזר לארץ. שנית, ההרצה הזאת תובא לאישור הכנסת ורק לאחר מכן תיכנס לתוקף".
4 צפייה בגלריה
היום נכנס לתוקף מתווה נתב"ג למניעת התפשטות הקורונה בישראל
היום נכנס לתוקף מתווה נתב"ג למניעת התפשטות הקורונה בישראל
נתב"ג. "משם יבוא הווריאנט הבא"
(צילום: יריב כץ)
4 צפייה בגלריה
ישיבת ממשלה
ישיבת ממשלה
"המדיניות בנתב"ג מקלה מדי". השרה כהן
(צילום: אמיל סלמן)
השרה לשוויון חברתי מירב כהן אמרה: "גם אני ביליתי את החג בתורים עם הילדים לבדיקות. צריך לספק לזה מענה. הבדיקות חשובות ומוכיחות את עצמן, אבל ברמה התפעולית צריך לפתור את זה. שימו לב עם מה שקורה עם אומן ומה שקורה עם השבים מטורקיה ויוון.
"המדיניות שלנו בנתב"ג מקלה מדי. הווריאנט הבא יגיע מנתב"ג ועד שמשרד הבריאות יעדכן את רשימת המדינות האדומות שלו, הווריאנט הבא כבר יחגוג כאן. זה מחייב שינוי מדיניות". השרה פרקש-הכהן הגיבה: "המדיניות של להשאיר את המשק פתוח הוכיחה את עצמה. כל הכבוד לראש הממשלה על המדיניות הזאת".
שר התפוצות נחמן שי אמר בישיבת הממשלה: "צריך לחייב את כל עובדי הציבור בחיסון". שרת הכלכלה אורנה ברביבאי הגיבה: "אנחנו כבר שם". ראש הממשלה בנט: "הסבלנות שלנו לאנשים שלא מתחסנים תמה".
בהתייחס לנעשה בנתב"ג, אמר ראש הממשלה: "צודקת השרה מירב כהן שמשם יבוא הווריאנט הבא. אני קורא לזה 'האומגה'. אנחנו עובדים על מנגנון של סריקה גנטית לכל מי שנכנס לישראל וכך ישראל תהפוך למכ"ם של הנגיף".