יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי, ח"כ פנינה תמנו-שטה, דורשת לפטר את עובדי ההתאחדות לכדורגל שמעורבים בהתכתבויות הגזעניות שנחשפו אתמול ב"ידיעות אחרונות" ו-ynet.
תמנו-שטה שלחה היום (שישי) מכתב ליו"ר ההתאחדות לכדורגל שינו זוארץ ולמנכ"ל יריב טפר בדרישה לפטר את העובדים המעורבים במעשה.
3 צפייה בגלריה
ועידת הנשים של המדינה
ועידת הנשים של המדינה
ח"כ פנינה תמנו-שטה
(צילום: עוז מועלם)
"אני פונה אליכם בעקבות התחקיר, בו נחשפו התבטאויות גזעניות חמורות של עובדים מההתאחדות לכדורגל, כנגד יוצאי אתיופיה, ערבים, ומרוקאים. ההתבטאויות כוללות אמירות גזעניות קשות כנגד ציבורים שלמים בחברה הישראלית, שהדעת מתקשה להבין איך ייתכן כי האנשים הללו, אשר שנאה וגזענות שגורה בפיהם, משתכרים מכספי ציבור, ואמונים על השירות לקבוצות ולשחקנים בכדורגל המקצועני בישראל".
"לצערי, ומבירור ראשוני שעשיתי, אין מדובר באירוע נקודתי, אלא בקבוצת עובדים שנהגה באופן קבע להשתלח בצורה גזענית, תוך העמדה ללעג וקלס מוצאם של שחקנים, קבוצות ועוד. אין עוררין, שמחלק מההתבטאויות ניתן אף ללמוד שזה לא נגמר רק בהתבטאויות, אלא לצערנו, עובדים שמודים כי מימשו את תפיסותיהם לפרקטיקה גזענית ופגיעה בפועל בציבורים ובפרטים מבלי ידיעתם".
3 צפייה בגלריה
זוארץ
זוארץ
יו"ר ההתאחדות לכדורגל, זוארץ
(צילום: שאול גולן)
"אני פונה אליכם כדי שתפעלו באופן דחוף: לפטר את העובדים אשר התבטאו ושיתפו פעולה עם אמירות גזעניות ואינם ראויים לשמש עוד בתפקיד ציבורי; לבצע בדיקה של האירוע ולפרסם לציבור את מסקנות הבדיקה; להתחייב לגיבוש תכנית מקיפה לחינוך נגד גזענות בקרב כלל עובדי ההתאחדות, כולל שחקנים ומאמנים; לגבש תוכנית והקצאת תקציב לכדורגל לציבורים הסובלים מגזענות".
3 צפייה בגלריה
שער מוסף הספורט של "ידיעות אחרונות", הבוקר
שער מוסף הספורט של "ידיעות אחרונות", הבוקר
שער מוסף הספורט של "ידיעות אחרונות", אתמול
כבר אתמול קרא שר התרבות והספורט, מיקי זוהר, להתאחדות לכדורגל לערוך "בדק בית": "מדינת ישראל היא קיבוץ גלויות גדול מכל רחבי העולם. מדובר באמירות שאין להן מקום, קראתי אותן והזדעזעתי. הזמן שעבר מאז כתיבת ההודעות ועד לפרסומן אמנם גדול אבל אני מצפה מההתאחדות לכדורגל לעשות בדק בית ולוודא שאין כאלו התבטאויות, יחס מפלה וגזענות בהתנהלותם בימים אלו".