דניאל פרץ וסאות'המפטון הדהימו אמש (שבת) את אנגליה עם ניצחון מתוק במיוחד בסאנט מרי – 1:2 על מוליכת הפרמייר-ליג, ארסנל, ברבע גמר הגביע האנגלי. השוער הישראלי שוב סיפק הופעה מצוינת בין הקורות של "הקדושים", כשעצר שוב ושוב את שחקני היריבה, שהגיעה כפייבוריטית ברורה אבל חזרה ללונדון אחרי שאיבדה את חלום הדאבל.
סאות'המפטון ופרץ המשיכו למעשה במומנטום הנהדר שבו הם נמצאים בחודשיים וחצי האחרונים -12 ניצחונות מתוך 15 משחקים בכל המסגרות, שהובילו אותם אל המקום השביעי בצ'מפיונשיפ, קרוב מאוד לפלייאוף העלייה לפרמייר-ליג (במרחק נקודה מרקסהאם שבמקום השישי, לה משחק עודף). עם זאת, למה שקרה אתמול מול התותחנים - איש לא ציפה.
3 צפייה בגלריה
שוער סאות'המפטון דניאל פרץ
שוער סאות'המפטון דניאל פרץ
פרץ חוגג אתמול בסיום
(צילום: REUTERS/Tony O Brien)
הישראלי שוב סיפק הופעה נהדרת בין הקורות. ארסנל בעטה לא פחות מ-23 פעמים אל עבר השער של סאות'המפטון, כששבע בעיטות הלכו למסגרת - פרץ הציל שש מתוכן. באתר BBC העניקו לו את הציון 8.41. ב'פלאש סקור' הוא זכה בתואר איש המשחק עם הציון 7.
"הוא סיפק הצלה יפה ממקס דאומן - ובאמת עשה את ההבדל", החמיא פרשן BBC וכוכב העבר של ניוקאסל ונבחרת אנגליה, אלן שירר. באתר 'SPORTSDUNIA' הוסיפו: "הוא איש המשחק שלנו. הופעה הרואית בהחלט. הוא סיפק הצלות שהשאירו את הקבוצה שלו במשחק עם שליטה ללא דופי ברחבה. איזו תצוגה". גם בסקיי הצטרפו למחמאות, בעיקר בהצלה הדרמטית מול מקס דאומן הצעיר: "רגע שוערות מרהיב מצד פרץ. נראה כמו שוער טוב מאוד".
3 צפייה בגלריה
דניאל פרץ
דניאל פרץ
זוכה לחיבוק ממאמנו
(צילום: Mike Hewitt/Getty Images))
העיתונאי הבריטי אלפי האוס המסקר את סאות'המפטון צייץ: "כנראה שלפרץ יש דבק על הכפפות", ואוהדים ברשתות הוסיפו: "כיפת הברזל" (הכינוי של פרץ) שלחה אותנו לוומבלי. כן, אנחנו בדרך לוומבלי". מי שמטבע הדברים הצטרפה להתרגשות הגדולה בדרך לחצי הגמר היא בת הזוג, נועה קירל, שאחרי הניצחון הדרמטי כתבה בעמוד האינסטגרם שלה: "תעשה לי ילד". השוער עצמו סיכם: "תודה לאל על הכל, נתראה בוומבלי".
מאמן סאות'המפטון, טונדה אקרט, סיכם את הערב הדרמטי: "זה ערב גדול עבורנו. ידענו שנצטרך לעבוד קשה בכמה רגעים. היו לנו גם פרקים טובים מאוד עם הכדור, וזה מה שאתה צריך מול קבוצה כזו. אני חושב שבמהלך 90 הדקות זה היה מאוד מוצדק. לכל משחק יש את הסיפור שלו. יש משחקים שאתה צריך לנצח עם 70% החזקה בכדור, ויש משחקים שאתה צריך לנצח במתפרצות או במצבים נייחים. יש דרכים שונות לנצח. הראינו שאנחנו מסוגלים לשחק בדרכים שונות, ואני חושב שזה חשוב".
3 צפייה בגלריה
דניאל פרץ
דניאל פרץ
הקדושים ופרץ חוגגים עם הקהל
(צילום: Mike Hewitt/Getty Images)
שיי צ'ארלס, שכבש את שער הניצחון, אמר בהתרגשות בסיום: "זה היה רגע מיוחד והוא מגיע לאוהדים. אפשר לשמוע את זה בהתרגשות בשירה שלהם". טיילר הארווד-בליס הוסיף: "כשאתה בכושר, יש הרגשה שאפשר לנצח כל אחד. דיברנו באוטובוס שיש תחושה שונה, הרגשה שיש לנו הזדמנות להראות את היכולת שלנו". ליאו סיינסה סיכם: "כדי לזכות בתואר נצטרך לנצח את כל הקבוצות עד הגמר, אבל כרגע ניצחנו את הקבוצה הטובה ביותר באנגליה. ההמשך יהיה קשה מאוד אבל כרגע אנחנו אסירי תודה".
ואכן, ההמשך באמת צפוי להיות קשה. ביום שלישי הקרוב מצפה לסאות'המפטון ופרץ קרב ישיר על הכרטיס לפלייאוף, בחוץ, מול רקסהאם שבמקום השישי.

היריבות האפשריות בשלב הבא

אז מה מצפה לסאות'המפטון בשלב הבא? כרבע שעה לאחר המשחק האחרון בשלב רבע הגמר, בין ווסטהאם מול לידס (הערב, ראשון, 18:30), תתקיים ההגרלה במסגרתה תוכל הקבוצה של דניאל פרץ להגריל אחת משלוש - את המנצחת במשחק הנועל של הסיבוב או את מנצ'סטר סיטי שהביסה את ליברפול (0:4) או את צ'לסי שטיילה מול פורט וייל (0:7).
משחקי חצי הגמר יתקיימו בימים ששבת וראשון של ה-25 וה-26 באפריל. הגמר הגדול ישוחק ב-16 במאי - 50 שנה לאחר הפעם האחרונה בה זכו הקדושים בגביע האנגלי.