• מצרכים לחמישה סועדים:
5 בצלים בגודל בינוני / 50 גרם חמאה / 3 כפות שמן זית / 1/2 כוס יין לבן / 2 כפות קמח / 6 כוסות מים (או ציר עוף) / מלח / לשדרוג (לא חובה) – חופן קרוטונים (אפשר להכין בבית) וחופן גבינת פרמזן או גרוייר, מגוררת.
• אופן ההכנה:
קולפים את הבצלים וחותכים אותם לרצועות דקות.
מחממים מעט שמן זית בסיר ומוסיפים את כל הבצלים. מתבלים במלח ומערבבים. מוסיפים את החמאה ומטגנים את הבצלים על להבה גבוהה מאוד במשך כחמש דקות. אם רוצים מרק בצבע חום, אפשר להמשיך לטגן חמש דקות נוספות עד שמשחים מעט (לא חובה).
אחרי שהבצל מתרכך קצת ומקבל צבע זהוב עדין, מוסיפים את הקמח ומערבבים. מתבלים במלח.
מוסיפים את היין הלבן, מערבבים כחצי דקה ונותנים לאדי האלכוהול להתנדף.
מוסיפים את המים או את הציר, מערבבים היטב ומבשלים עם מכסה סגור במשך כרבע שעה.
מוזגים לצלחות. לפני ההגשה אפשר להוסיף למעלה קצת קרוטונים וגבינה מגוררת.
• עוד מתכונים – בערוץ האוכל של ynet







