בשבוע שעבר נפתח קניון ביג פאשן גלילות החדש, שמקדיש לא פחות מ-5,000 מ"ר רק לאוכל, וכמעט כל אחד יכול למצוא פה את הביס שלו – יש כאן חנויות בשירות עצמי ובמחירים נוחים לצד מסעדות יקרות, מסעדות שף (אהרוני, יובל בן נריה), וחנויות לחומרי גלם.
בגזרת הפאסט פוד בשירות עצמי תמצאו כאן מקומות כמו פיצה הר סיני, הפיצה הפופולרית מרחוב נחלת בנימין בתל-אביב, עם התור הכי ארוך במדינה. עבור משולש פיצה ענקי תשלמו כאן 25-20 שקלים (שזה הביס הכי זול שמצאנו במתחם, מכאן הכל הולך והופך יקר). תמצאו במתחם גם סניף של מיט בר בורגר, שכבר הוכרז כסניף הדגל של הרשת. ההמבורגר מגיע בלחמנייה אוורירית שמרוחה בממרח ייחודי למקום - ספייסי מיונז ופלפלים (98-54 שקלים).
בסניף פרייד צ'יקן אהרוני'ס של ישראל אהרוני מגישים כנפי עוף (48 שקלים) בשלוש וריאציות, פופקורן עוף (48 שקלים) ומרכז העניין – קריספי צ'יקן בלחמנייה (66-64 שקלים). יש כאן גם סניף של עוף רוטיסרי, שבו מגישים מנות כמו שניצל עוף (62 שקלים) או עוף שלם וחלקי עוף בגריל (38-115 שקלים), וסניף שלישי של רשת ההמבורגרים שיק שאק, שבקרוב תפתח את הסניף הרביעי שלה בנמל תל-אביב.
אבל בביג לא הסתפקו רק באוכל מהיר: בגזרת המסעדות תמצאו את קאפרי, מסעדה איטלקית מושקעת עם בר גדול ויפה, מבית מסעדת פומו ברמת החייל. שחר ברנע, שף המסעדה, שימש במשך שנים ארוכות כשף של קפה נואר, וכאן הוא יצר תפריט מגוון וטעים. מומלץ בתפריט: שישה סוגים של פיצה (86-68 שקלים), ספגטי סרטנים מעולה (112 שקלים) וטורטליני גבינות נימוח בפה ברוטב חמאת עגבניות צהובות (96 שקלים).
במתחם יש גם חנות דגים של השף יובל בן נריה, ובקרוב ייפתח סניף שני למסעדת גראנד קפה הפופולרית המוכרת מקניון רמת אביב, ששייכת לבעלי מסעדת טורקיז הוותיקה ממתחם סי אנד סאן שנמצא לא הרחק משם. בהמשך ייפתחו כאן גם סניף של ג'ירף, בר יין, מסעדה אסייתית נוספת ובר קפה של פקטורי 54.
אז למי זה טוב? לאנשים ששופינג עושה אותם רעבים, למבלים בסינמה סיטי שרוצים לסגור פינה עם משהו לפני או אחרי הסרט וכמובן לכל מי שלא רוצה להיכנס לתל-אביב - למרות שלפי התור בפנייה ימינה למתחם כבר לא ברור מה עדיף, הסיוט של הפקקים והחניה בעיר הגדולה או המתנה ארוכה בכניסה וביציאה מהקניון החדש.







