שתף קטע נבחר
צילום: דודו אזולאי

צרפתיות פריכות: עוגיות סַבְּלֵה

לא צריך לסבול כדי להכין עוגיות טעימות ונימוחות, אורן בקר מביא מתכון קליל שיש בו 4 מהלכים שבסופם מקבלים מגש עמוס בעוגיות קטנות ופריכות שתמיד כיף לאכול

רגע לפני שהקונוטציה היחידה של חול תהיה חוף הים, קבלו את עוגיות הסבלה, Sable פירושו בצרפתית חול והכוונה היא למרקמן הפירורי והנימוח של עוגיות, המתקבל כתוצאה משימוש בשקדים טחונים במקום חלק מהקמח בבצק.

 

אז אם אתם מחפשים את הניחוח הנעים והמשכר של אפייה, אבל אין לכם כח להתאמץ יותר מדי, המתכון הזה תפור בדיוק עליכם. עוגיות חמאה-שקדים מנצחות עם טוויסט לימוני בארבעה שלבים. סיימתם כבר?

 

טיפים:

  • לקבלת עוגיות קטנות ועדינות, מומלץ להשתמש בצנתר כוכב קטן.
  • ניתן להחליף את השקדים הטחונים בכל סוג אחר של אגוזים כל עוד והם טחונים דק על מנת שניתן יהיה לזלף את המסה.
  • לקבלת עוגיות פרווה, ניתן, אך לא מומלץ, להמיר את החמאה במרגרינה או מחמאה.
  • ניתן לקחת 2 עוגיות ולמלא ביניהן קרם כלשהו ובכך להפוך את העוגייה לעוגיית סנדוויץ' עם מילוי. כמו כן, ניתן לטבול את העוגיות בשוקולד מומס או לקשט עם אבקת סוכר.
  • אם מגישים את העוגיות כמו שהן, ניתן לקשט באבקת סוכר.


עוגיות סבלה (צילום: דודו אזולאי) 

 

עוגיות לימון שקדים וחמאה

המרכיבים (ל-2 מגשי עוגיות קטנות):

2 חבילות + 2 כפות (240 גרם) חמאה

1/2 כוס + 1 כף (120 גרם) סוכר

2 (110 גרם) ביצים

3/4 1 כוסות (240 גרם) קמח

1 כוס + 2 כפות (100 גרם) שקדים טחונים

1/2 כפית רום

1/2 כפית וניל

1 כפית גרידת לימון

 

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה עם הסוכר למשך עשר דקות במהירות בינונית, כשאת הסוכר מוסיפים בהדרגה.
  2. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תמצית הרום, הווניל וגרידת הלימון וממשיכים להקרים עד שמתקבלת תערובת אחידה (כ-3-4 דקות נוספות).
  3. מוסיפים את כל החומרים היבשים ומקרימים עד ליצירת בצק אחיד (המרקם של הבצק הוא יחסית רך ועדין מאחר והוא מיועד לזילוף).
  4. מעבירים לשקית זילוף ומזליפים בצנתר כוכב קטן על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בטמפרטורה של 170 מעלות למשך כ-10 דקות.

 

צילום: דודו אזולאי

 

מה עוד אפינו: 

 

  • אורן בקר הוא השף-קונדיטור של רשת "בליקר בייקרי"

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגיות לימון, שקדים וחמאה
צילום: דודו אזולאי
שף קונדיטור אורן בקר
צילום: דודו אזולאי
מומלצים