קרקר וטרטר של תומר טל
כשר
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
30 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לקרקר:
1
כוס
זרעי פשתן
1
כוס
שומשום
1
כוס
גרעיני חמנייה
2
יח'
ביצים
1
כפית
מלח
1
כפית
קצח
1
כפית
קמח טפיוקה
לטרטר:
250
גרם
דג לבן
חתוך לקוביות קטנות
1
יח'
בצל סגול
1
יח'
פלפל צ'ילי חריף
1/2
צרור
כוסברה
1
יח'
לימון
סחוט
2
כפות
שמן זית
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. להכנת הקרקרים - מחממים תנור מראש לחום של 160 מעלות.
  2. טוחנים חצי מכמות הזרעים והגרעינים, מערבבים עם הגרעינים השלמים, מלח, קצח וכפית קמח טפיוקה, מוסיפים שתי ביצים ומערבבים עד איחוד. משטחים על תבנית עם נייר אפייה.
  3. מכניסים לתנור ואופים למשך 12-15 דקות עד לקבלת קרקר שחום.
  4. מצננים ושוברים לפיסות גדולות.
  5. להכנה הטרטר - קולפים את הבצל וקוצצים לקוביות קטנות, מסלקים מהצ'ילי את הגרעינים וקוצצים דק, קוצצים את הכוסברה.
  6. מערבבים את כל המרכיבים יחד, בוזקים מלח לפי הטעם ומערבבים עם מיץ לימון טרי.
  7. מסדרים על כל קרקר את הטרטר דג ומגישים מיד. אם נותרו קרקרים - ניתן לשמור במיכל סגור עד שבוע.
תומר טל הוא שף מסעדת ג'ורג' וג'ון במלון דריסקו ביפו