
קרקר וטרטר של תומר טל
(צילום: יובל חן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לקרקר:
1
כוס
זרעי פשתן
1
כוס
שומשום
1
כוס
גרעיני חמנייה
2
יח'
ביצים
1
כפית
מלח
1
כפית
קצח
1
כפית
קמח טפיוקה
לטרטר:
250
גרם
דג לבן
חתוך לקוביות קטנות
1
יח'
בצל סגול
1
יח'
פלפל צ'ילי חריף
1/2
צרור
כוסברה
1
יח'
לימון
סחוט
2
כפות
שמן זית
:רשימת קניות עבור המתכון
פיצוח: טרטר דג על קרקר פיצוחים
אופן ההכנה:
- להכנת הקרקרים - מחממים תנור מראש לחום של 160 מעלות.
- טוחנים חצי מכמות הזרעים והגרעינים, מערבבים עם הגרעינים השלמים, מלח, קצח וכפית קמח טפיוקה, מוסיפים שתי ביצים ומערבבים עד איחוד. משטחים על תבנית עם נייר אפייה.
- מכניסים לתנור ואופים למשך 12-15 דקות עד לקבלת קרקר שחום.
- מצננים ושוברים לפיסות גדולות.
- להכנה הטרטר - קולפים את הבצל וקוצצים לקוביות קטנות, מסלקים מהצ'ילי את הגרעינים וקוצצים דק, קוצצים את הכוסברה.
- מערבבים את כל המרכיבים יחד, בוזקים מלח לפי הטעם ומערבבים עם מיץ לימון טרי.
- מסדרים על כל קרקר את הטרטר דג ומגישים מיד. אם נותרו קרקרים - ניתן לשמור במיכל סגור עד שבוע.
תומר טל הוא שף מסעדת ג'ורג' וג'ון במלון דריסקו ביפו





