2 צפייה בגלריה
סגר בשכונת רוממה בירושלים
סגר בשכונת רוממה בירושלים
סגר בשכונת רוממה בירושלים
(צילום: יואב דודקביץ)
בתום דיון שקיים הבוקר (ה') עם שרים ואנשי מקצוע, ייכנס בנימין נתניהו הערב ב-20:30 את מליאת הממשלה לדיון בנושא הצעדים הנדרשים לנוכח העלייה בתחלואה בנגיף הקורונה. לממשלה יומלץ על הטלת סגר בסופי שבוע, הגבלת התקהלויות בחוץ עד 20 איש, התקהלויות במקומות סגורים עד 10 אנשים, סגירת חדרי כושר, סגירת מסעדות והתרת משלוחים בלבד. כמו יומלץ לממשלה לסגור את כל מוסדות הלימוד, ההוראה וההשכלה מכל הסוגים, לרבות ביה"ס של הקיץ, קייטנות, ישיבות, מכללות טכנולוגיות והכשרות מקצועיות. בתי כנסת יוגבלו, כמו מקומות אחרים, ל-10 בפנים ו-20 בחוץ. מקומות עבודה ימשיכו לפעול.
הצעדים המומלצים שיעלו הערב בישיבת הממשלה:
  • סגר כללי בסופי שבוע במתכונת ליל הסדר
  • איסור התקהלויות מעל 10 איש במקום סגור
  • איסור התקהלות מעל 20 איש במרחב הפתוח
  • סגירת כל מוסדות הלימוד, ההוראה וההשכלה מכל הסוגים
  • סגירת תרבות הפנאי, סטודיו ומכוני כושר
  • מסעדות - יותרו משלוחים בלבד
  • צמצום קבלת קהל במשרדי ממשלה
  • במשרדי ממשלה תרד הנוכחות ל-50%
  • סגירת חדרי אוכל במקומות עבודה
  • פעילות אוטובוסים תרד ל-50%
  • הגבלות על אוכלוסיות בסיכון במקביל לפרויקט לאומי
כמו כן יומלץ על צמצום קבלת קהל במשרדי ממשלה, שיירדו ל-50% נוכחות במשרדים, ובחבורה הציבורית תרד פעילות האוטובוסים ל-50%.
סוגיית הטלת סגר מחייבת חקיקה, כך שהיא לא רלוונטית לסוף השבוע הקרוב. מדובר על סגר במתכונת ליל הסדר שיחל בימי שישי ב-9:00 בבוקר ויסתיים בימי ראשון לפנות בוקר. תושבים יתבקשו להישאר בבתים למעט יציאה להצטיידות מזון ובחנויות הפארם. בשלב זה לא התקבלה החלטה לגבי סגר בלילות, אך אפשרות לסגר מלא ירדה מהפרק בשלב זה.
בכל מקרה, כניסת ההגבלות לתוקף כפופה להליך שבמסגרתו מתקבל האישור בוועדת הקורונה בכנסת. על רקע הסערה שהתרחשה השבוע בוועדה, ובמסגרתה הודיעו בליכוד שלא יביאו החלטות לאישור היו"רית יפעת שאשא-ביטון, תצטרך הממשלה לעקוף את הצהרתה.
בדיון השתתפו בין השאר שר הביטחון בני גנץ, שר הבריאות יולי אדלשטיין, שר האוצר ישראל כץ, שר החוץ גבי אשכנזי, שר הפנים אריה דרעי, שר המדע והטכנולוגיה יזהר שי, שר הבינוי והשיכון יעקב ליצמן, ראש המל"ל ומנכ"ל משרד הבריאות. לאחריו נמסר מלשכת נתניהו: "בעקבות הזינוק בתחלואה לכ-1,800 חולים ביום, והעלייה התלולה בהכפלה של החולים הקשים כל שבעה ימים, שוחחנו אפשרות של צעדי ביניים שימנעו את הצורך בסגר כללי. המטרה היא לעשות צעדי ביניים".



את הדיון עם השרים קיים נתניהו בעקבות רשימת צעדים מגבילים ומחמירים ארוכה יותר שהגישו לו המועצה לביטחון לאומי (מל"ל) ומשרד הבריאות. בין השאר צוינו בה גם סגירת בתי כנסת, חופי הים, בריכות, קייטנות, בתי ספר של החופש הגדול, מכללות וצמצום של התחבורה הציבורית. אולם כאמור, לאישור הממשלה תובא רשימה חלקית.
לפי נתוני משרד הבריאות שפורסמו הבוקר, אתמול נרשם שיא חדש במספר המאובחנים עם קורונה: 1,758 נדבקים חדשים ביממה. השיא הקודם נרשם ביום שני, עם 1,719 נדבקים שאובחנו. בישראל 24,118 חולים פעילים, 204 מהם במצב קשה, 56 מונשמים. מניין המתים עלה ל-377. אתמול בוצעו 24,892 בדיקות, וביותר מ-7% מהן התקבלה תוצאה חיובית.
בירושלים 3,410 חולים פעילים, בתל אביב 1,812, בבני ברק 1,729, בביתר עילית 789, בפתח תקווה 638, בבית שמש 518, בלוד 458, במודיעין עילית 400, באלעד 235 ובאשקלון 224.
אתמול אמר נתניהו שהנחה להציג לו צעדים שתוך 48 שעות יחלו לשטח את עקומת התחלואה. "אנחנו עושים הכול כדי להימנע מסגר מלא, אבל כדי להימנע מסגר מלא אני צריך את שיתוף הפעולה המלא שלכם אזרחי ישראל".
2 צפייה בגלריה
מתחם היבדק וסע בגני יהושוע
מתחם היבדק וסע בגני יהושוע
מתחם היבדק וסע בגני יהושע
(צילום: ניצן דרור)
על רקע העלייה בתחלואה הזהיר אתמול שר הבריאות יולי אדלשטיין כי פניה של ישראל לעוד סגר כללי. "אם נגיע לסביבות 2,000 נדבקים חדשים ביממה, ולהמשך העלייה המדאיגה בחולים הקשים והמונשמים, כשהמערכת במצב כזה שאנחנו מקבלים מסרים מבתי חולים ששוקלים להפסיק את הרפואה האלקטיבית - אז בהחלט נבוא עם הצעות קשות", אמר השר בריאיון ל-ynet ו"ידיעות אחרונות".
דו"ח של "מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה" שפורסם הבוקר חושף עד כמה מפגרת ישראל מאחורי מדינות אחרות בכל הקשור למערך החקירות האפידמיולוגי שלה. המרכז, שהוקם על ידי אגף המודיעין בצה"ל, מצא כי בישראל יש חוקר אפידמיולוגי אחד על כל 300 אלף תושבים (ולאחר התגבור המתוכנן צפוי היחס להשתפר ל-1 ל-30 אלף תושבים). ועדיין, מדובר בנתונים הרחוקים ממדינות מערביות אחרות: באנגליה מדובר בחוקר אחד ל-2,200 תושבים, בגרמניה ב-1 ל-4,000, בניו יורק ב-1 ל-6,200 ובמישיגן ב-1 ל-1,400.