הניסיון הלילי להגיע להבנות לא צלח, ושביתת האחיות נפתחה. בשיא המשבר הבריאותי החריף ביותר מאז הקמת המדינה - ובשעה שצוותים רפואיים רבים נמצאים בבידוד - האחיות והאחים בבתי החולים, בקופות החולים ובלשכות הבריאות החלו לעבוד מהבוקר (יום ב') במתכונת חירום במחאה על המחסור בתקנים.

2 צפייה בגלריה
שביתת האחיות
שביתת האחיות
שביתת האחיות
על איומי השביתה פורסם לראשונה ב-ynet וב"ידיעות אחרונות". עדיין לא ברור אם משרדי הבריאות והאוצר, שהמשא ומתן הלילי בינם לבין האחיות לא הוביל לפריצת דרך, יעתרו נגד הסתדרות האחים והאחיות לבית הדין לעבודה על מנת למנוע את השביתה. עקב השביתה כל הניתוחים שאינם דחופים יידחו ומרפאות החוץ יעבדו במתכונת שבת, אך מחלקות הקורונה וחולים אונקולוגיים לא ייפגעו.

בקופות החולים הונחו האחיות לבצע רק מתן אינסולין, טיפולי פוריות וטיפולים בחולים אונקולוגיים, כמו גם טיפולים במכוני גסטרו. גם בדיקות הקורונה צפויות להתקיים ללא הפרעות. לא תהיה פגיעה גם במערך החקירות האפידמיולוגיות של מאומתים לקורונה. בלשכות הבריאות ככל הנראה ידחו חיסונים לקראת נסיעות לחו"ל, וגם נטילת דם לצורכי בדיקות תתבצע במתכונת מצומצמת.
בהנחיות ששוגרו עם ההודעה על השביתה לצוותי האחים והאחיות בבתי החולים צוין כי "אין ניתוחים אחרי הצהריים אלא דחופים בוועדת חריגים". בהמשך נכתב כי "בכל מחלקות האשפוז למיניהן יעבדו במתכונת שבת". במחלקות הפגים, בחדרי הלידה, דיאליזה, אונקולוגיה ויחידות הפריון הונחו הצוותים לעבוד במתכונת מצומצמת.
יו"ר הסתדרות האחיות, אילנה כהן, התייחסה למשא ומתן הלילה ואמרה: "הציעו שיתנו כוח אדם זמני ויאריכו את התקנים הזמניים. הם הציעו גם שבשנה הבאה כל אחות שתפרוש התקן יועבר. זה פלסטר וזו בושה. זה מראה שהם לא הפנימו שום דבר".
האחיות דורשות להוסיף כוח אדם ותקנים באופן מיידי למערכת הבריאות. עוד בטרם החל משבר הקורונה עבדו האחיות בתקינה חסרה, ואולם התפרצות הנגיף בישראל החמירה באופן משמעותי את מצבן.
2 צפייה בגלריה
שביתת האחיות
שביתת האחיות
אין בדיקות דם
השילוב של אחיות רבות שנשלחות לבידוד בעקבות חשיפה לחולים מאומתים בעת עבודתן, לצד פתיחת מחלקות הקורונה שהביאה להעברת כוח אדם אליהן ממחלקות אחרות בזמן שפעילות בתי החולים חודשה וכמות המאושפזים עלתה - פגעה עוד יותר במצבת כוח האדם שלהן. משרדי האוצר והבריאות סיפקו אמנם לבתי החולים תקנים לצורך התמודדות עם המשבר, אך מדובר בתקנים זמניים בלבד שלא נתנו מענה למצוקת כוח האדם.
פרופ' ציון חגי, יו"ר ההסתדרות הרפואית, שיגר מכתב לכהן, שבו הביע תמיכה במאבק האחיות. "המחסור החריף בתקנים לצוותי רפואה נולד עוד הרבה לפני התפרצות הקורונה, אולם הוא בהחלט מורגש יותר בימים אלה", כתב חגי. "מזה שלושה עשורים ממשלות ישראל לא השכילו להשקיע כראוי במערכת הבריאות - לא בכוח אדם ולא בתשתיות. תוספת כוח אדם רפואי למערכת הינה נדרשת והכרחית בשגרה, אבל ודאי בתקופה מורכבת זו בה מגיפת הקורונה מתפשטת. הדברים נכונים שבעתיים לקראת החורף הקרב, בו התחלואה תהיה מורכבת עוד יותר עם חולי קורונה ושפעת גם יחד. "אני קורא לממשלת ישראל להיענות מיד לדרישה לתוספת כוח אדם רפואי. כולי תקווה כי הנהגת משרד הבריאות בראשות השר יולי אדלשטיין והמנכ"ל פרופ' חזי לוי, תדע לחסוך מכולנו את המאבק הזה לטובת חיזוק מערכת הבריאות במיוחד בימים אלה".