שתף קטע נבחר

מקורבי שרון: "אחדות עם העבודה היא בלתי נמנעת"

כך אומר היום ל-ynet מקורבו של שרון, אלי לנדאו, ומוסיף: "אי אפשר לנהל ממשלה על כרעי תרנגולת". להערכה הזו שותפים מקורבים נוספים של ראש הממשלה, בין היתר בעקבות הסקר של הד"ר מינה צמח מהבוקר, לפיו כמעט 60% מהנשאלים היו מעדיפים ממשלת אחדות יחד עם מפלגת העבודה. שרון זוכה לרוב ברור לגבי סוגיית פינוי עזה. זו תמונת המצב הפוליטית ביום שאחרי העברת תוכנית ההתנתקות בממשלה

בסביבתו של ראש הממשלה אריאל שרון מעריכים הבוקר (יום ב') כי ממשלת אחדות עם מפלגת העבודה תהפוך למציאות - והיא התסריט הפוליטי הסביר ביותר, מבחינת שרון.

 

את ההערכה הזו מחזק הסקר של הד"ר מינה צמח, שהתפרסם ב"ידיעות אחרונות" ומצא כי יש רוב של כמעט 60% בציבור להצטרפות העבודה.

 

"אחדות עם מפלגת העבודה היא בלתי נמנעת - אי אפשר לנהל ממשלה על כרעי תרנגולת", כך מעריך בשיחה ל-ynet מקורבו של שרון ויו"ר חברת החשמל, אלי לנדאו. "גם אם המפד"ל נשארת - אי אפשר לנהל עם זה ממשלה. נניח שימשכו את זה עוד חודשיים - ומה יקרה אחר כך? אם לא יצרפו אותם, הולכים לבחירות - ולאף אחד אין עניין בכך".

 

לנדאו מזהיר, עם זאת, כי ממשלת אחדות עלולה "להתפוצץ" על סוגיות כלכליות-חברתיות: "לא במקרה לנתניהו יש בעיה עם זה. יש לו בעיה עם העובדה שהוא ופרס נמצאים בהלך מחשבה אחר. עם עמיר פרץ בממשלה - תהיה בעיה".

 

ליאור חורב, יועצו האסטרטגי של שרון, משוכנע: "הפרישה של המפד"ל היא בלתי נמנעת. לגבי העבודה, צריך לזכור את שלושת התנאים של כניסת העבודה לממשלת אחדות: הממשלה מחויבת לתהליך מדיני, החלטת מזוז בקרוב ויציאת מפלגות הימין הקיצוני. אלה כל התנאים שצריכים להיווצר. הם עוד לא נוצרו במלואם".

  

ההערכה היא כי שרון ויו"ר מפלגת העבודה, שמעון פרס, יוועדו ביחידות מחר בנושא. פרס החליט  להסיר היום את הצעת האי-אמון של הסיעה ולהעניק לשרון "רשת ביטחון". ועדיין, לראש הממשלה ממתין יום קשה בכנסת, שבמרכזו ישיבות סיעה ועוד שתי הצעות אי אמון.

 

 

וגם:

 


אריאל שרון ושמעון פרס בישיבת ממשלה
שרון ופרס בממשלה הקודמת (צילום: איי.פי)

 

 

על פי הסקר של ד"ר צמח המתפרסם הבוקר, רק 20% מהנשאלים היו מעדיפים ממשלה של הליכוד, שינוי והמפד"ל (זו שנותרה נכון לעכשיו). לעומת זאת, 44% היו מעדיפים ממשלת אחדות של המפלגות הגדולות - ליכוד, עבודה ושינוי. 13% היו מעדיפים ממשלת אחדות של ליכוד, עבודה והמפלגות החרדיות.

 

כלומר, בכל מקרה, כ-57% מהנשאלים היו מעדיפים שמפלגת העבודה תהיה בתוך ממשלתו של אריאל שרון.

 

מהסקר עולה עוד כי הציבור חצוי בשאלת פיטוריהם של השרים אביגדור ליברמן ובני אלון מהאיחוד הלאומי. 41% סבורים שהצעד של שרון היה נכון, 42% סבורים שלא נכון. אולם רוב הציבור תומך בהחלטה על פינוי עזה כולה כמהלך אחד (52%) ולא במספר פינויים נפרדים (33%).

 

אריאל שרון יכול להיות מרוצה מנתון נוסף: אם היו נערכות הבחירות לכנסת היום, היה הליכוד בראשותו זוכה ב-42 מנדטים (4 יותר מאשר בבחירות). הליכוד בראשות נתניהו היה מקבל 37 מנדטים בלבד - והעבודה היתה מתחזקת. שרון, כך נראה, מצליח לקחת מנדטים מהעבודה ומשינוי גם יחד.

 

הסקר נערך בקרב 500 נשאלים, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסיה. טעות המדגם המירבית היא 4.5%.

 


הקואליציה השברירית של שרון

 

 

ראש הממשלה שרון עצמו אמר אמש בכנס של פרויקט "תגלית" בבנייני האומה בירושלים: "מדינת ישראל עשתה היום צעד בעל חשיבות מכרעת לעתידה. ממשלת ישראל אישרה את תוכנית ההתנתקות שהצגתי לפניה, ושלחה בכך מסר חד וברור לעם בישראל, לשכנינו הפלסטינים ולעולם כולו - ישראל לוקחת את עתידה בידיה. ההתנתקות יצאה לדרך".

 

שרון הוסיף: "הממשלה החליטה היום שעד סוף 2005, ישראל מתכוונת לצאת מרצועת עזה ומארבעה ישובים בשומרון. רוב העם בישראל מבין את החשיבות העצומה של החלטת הממשלה היום. זו החלטה שמבטיחה את עתיד ישראל, זו החלטה שטובה לביטחון ישראל, למעמדה המדיני של ישראל, לכלכלת ישראל ולדמוגרפיה של העם היהודי בארץ ישראל.

 

זהו נוסח ההחלטה שאושרה אמש:

  

"בהחלטת הממשלה:

 

1. הממשלה מאשרת תוכנית ההתנתקות מתוקנת - נספח א', אולם אין בהחלטה זו כדי לפנות ישובים.

 

2. הממשלה מאשרת את ביצוע עבודת ההכנה המפורטת בנספח ג'.

 

3. לאחר סיום עבודת ההכנה תשוב הממשלה ותתכנס על מנת לקיים דיון נפרד ולהחליט אם לפנות ישובים אם לאו, איזה ישובים ובאיזה קצב בהתחשב בנסיבות באותה עת".

 

בנספח ג' - המהווה את נוסח הפשרה - נכתב:

 

"12. הוראות מעבר:

 

בתקופת הביניים שמיום קבלת החלטה זו, לצורך היערכות מצד אחד, תוך שמירה על מערכת החיים השוטפת המתוקנת מצד שני, יחולו ההוראות הבאות בישובים ובאזורים הכלולים בתוכנית (להלן - היישובים):

 

א. פעילויות מוניציפליות וקהילתיות הנוגעות למהלך החיים התקין ושירותים, להם זכאים התושבים יימשכו כסדרן לרבות שירותים מהמועצה האזורית וכן ביטחון, חינוך, רווחה, תקשורת, דואר, תחבורה ציבורית, חשמל, מים, גז, דלק, שירותי בריאות, בנקים וכל שירות ופעילות אחרת שהיתה נהוגה בישוב קודם להחלטה זו.

 

ב. תוכניות ממשלתיות לבינוי ופיתוח שטרם החל ביצוען לא יקודמו לביצוע.

 

אין באמור בהחלטה זו בכדי לגרוע מהחלטת הממשלה מס. 150 מיום 2.8.96 לגבי שאר האזורים. החלטה 150 הנ"ל תחול גם ביחס לישובים לעניין הליכי תכנון והקצאת קרקעות.

 

13. ועדת חריגים:

 

תוקם ועדת חריגים שתהיה רשאית להתיר ביצוע תוכנית שהוקפאה כאמור לעיל או להחליט שלא לקדם תוכניות אף אם החל ביצוען לאחר בחינת כל מקרה לגופו ובהתאם לאמות מידה שייקבעו על ידה.

 

ועדת החריגים תהיה בראשות מנכ"ל משרד ראש הממשלה, ובהשתתפות מנכ"לי משרדי האוצר והמשפטים.

 

החלטת ועדת החריגים ניתנת לערעור בפני הקבינט בכל מקרה שיובא לפניו על ידי חבר ממשלה".


פורסם לראשונה 07/06/2004 07:28

 

בהכנת הידיעה השתתף אילן מרסיאנו
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
שרון. בדרך לאחדות?
צילום: רויטרס
צילום: ג'רמי פלדמן
לנדאו. בלתי נמנע
צילום: ג'רמי פלדמן
צילום: סבסטיאן שיינר
פרס. בדרך פנימה?
צילום: סבסטיאן שיינר
צילום: אלכס קולומויסקי
שרי המפד"ל. הציבור לא רוצה?
צילום: אלכס קולומויסקי
צילום: אלכס קולומויסקי
נתניהו. פחות מנדטים
צילום: אלכס קולומויסקי
צילום: איי אף פי
אלון. הציבור חצוי
צילום: איי אף פי
מומלצים