שתף קטע נבחר

אפי נוה, השופטת והפרקליטה: כל המעורבים בפרשה

האיש החזק בלשכה, השופטת שחשודה שסיפקה שוחד מיני, עורכת הדין שניסתה לכאורה לקדם את בעלה השופט למחוזי. אלו החשודים בפרשת "מין תמורת מינויים", ואלו יתר המעורבים - מהמתמחה שנשאלה אם נוה סייע לה בבחינות הלשכה, דרך השרה המקורבת ועד העיתונאית שקיבלה חסינות

 

החשוד המרכזי במעצר בית, השופטת ועורכת הדין נחקרו פעם נוספת, מתמחה מסרה עדות - והמערכת המשפטית עדיין סוערת. שלושה ימים לאחר שחלק מפרטי "הפרשה המשפטית" פורסמו והפכו לפרשת "מין תמורת מינויים" עדיין רב הנסתר על הגלוי. אלו המעורבים העיקריים בפרשה, ובראשם אפי נוה , ראש לשכת עורכי הדין עד שלשום.

 

אפי נוה

אחד האנשים החזקים ביותר במערכת המשפט היה היחיד בפרשה שנעצר לאחר חקירתו. לאפי נוה, שהודיע ביום חמישי על התפטרותו מתפקיד ראש לשכת עורכי הדין, זו ההסתבכות השנייה תוך כמה חודשים - לאחר שהוגש נגדו כתב אישום על הברחת בת זוגו במעברי הגבול בנתב"ג.

 

 
 עורך דין אפי נוה פרשת המין והמנויים (צילום: מוטי קמחי )
אפי נוה בבית המשפט(צילום: מוטי קמחי )

בפרשה החדשה, והנרחבת בהרבה, החשדות המרכזיים הם ביצוע עבירות בנוגע למינוי שופטת לפני כמה שנים ובקשר לניסיון להביא למינוי של שופט שלום למחוזי - מהלך שלא צלח. בין היתר נחקר חשד למתן שוחד מיני ולעניינים נוספים, בהם פגיעה בטוהר המידות באופנים אחרים. ביום חמישי, לאחר שנוה שוחרר למעצר בית בבית אחיו בקיבוץ שפיים, הוא נחקר במשך 10 שעות במשרדי להב 433. חיפוש נערך במשרדיו בלשכת עורכי הדין בתל אביב.  

 

נוה, בן 50, אב לחמש בנות ובן, נולד באשקלון ומתגורר בתל אביב. הוא נמצא בהליכי גירושין. נוה היה חבר בוועדה למינוי שופטים - הוועדה שבוחרת שופטים מכהנים ורשמים לבתי המשפט - עד שהתפטר ממנה בעקבות הגשת כתב האישום על הברחת בת הזוג. לפרופיל המלא של אפי נוה לחצו כאן.

 

השופטת

לצד נוה, חשודה בפרשה גם שופטת בית משפט השלום א'. על פי החשד, א' קיימה יחסים עם נוה, בתמורה למינויה לכס השיפוט. השופטת, בשנות הארבעים לחייה, שימשה לפני כן בתפקיד תובעת משטרתית. בעקבות הפרשה היא הוצאה לחופשה מתפקידה, עד לתום החקירה ובירור החשדות.

אפי נוה והשופטת (צילום: יאיר שגיא)
השופטת ונוה. "אשת משפחה למופת"(צילום: יאיר שגיא)

אתמול נחקרה השופטת בפעם השנייה ביחידת להב 433 בלוד, והתבקשה למסור פרטים נוספים. "זה נפל עלינו כרעם ביום בהיר, איש לא ממש מעכל", סיפרו ביישוב מגוריה. "לא ייתכן שא' קשורה למשהו. היא אשת משפחה למופת, כולם זוכרים איך היא החלה ואיזו דרך ארוכה היא עשתה עד שהגיעה למינוי נכבד של שופטת".

    

עורכת הדין 

החשודה השלישית בפרשה היא עורכת דין פלילית, בשנות הארבעים לחייה. על פי החשד היא סיפקה לנוה שוחד מיני בתמורה לקידום של בעלה השופט ממשרתו בבית משפט השלום למחוזי - מינוי שלבסוף לא יצא לפועל. היא מכחישה את החשדות בכל תוקף ומתעקשת שלא היה לה כל קשר מיני לנוה ושהיא לא ביצעה שום עבירה.

עו
עורכת הדין. החשד: סיפוק שוחד מיני בתמורה לקידום בעלה(צילום: יוסי זמיר, מתוך פייסבוק)

עורכת הדין, שהייתה פעילה בלשכת עורכי הדין, נחשבה למאוד מקורבת לנוה ולבכירי עורכי הדין. בנוסף, היא פעילה בתנועת הליכוד ורק בסוף השבוע האחרון השתתפה באופן פעיל בלאומיאדה של הליכוד באילת. היא חשבה לרוץ לכנסת על משבצת הנשים אולם לפי מקורביה החליטה לוותר על כך. גם היא, כמו השופטת, נחקרה אתמול שוב בלהב 433.

 

מתמחה

אתמול מסרה עדות בפרשה מתמחה במשרד עורכי דין ונשאלה על טיב קשריה עם נוה. השוטרים רוצים לקבל לידיהם את הטלפון של המתמחה. היא חששה שבין היתר יודלפו תמונות ושיחות, אך הטלפון יועבר - בכפוף למגבלות מסוימות.

המתמחה מפשרת המין והמינויים (צילום: יאיר שגיא)
המתמחה. נשאלה אם נוה ניסה לקדמה(צילום: יאיר שגיא)

בעדותה נשאלה המתמחה אם נוה ניסה לקדמה או לעזור לה בבחינות הלשכה, והם בודקים אם סייע לה בעת שהשניים היו לכאורה בקשר מיני. המתמחה אינה חשודה בדבר כלשהו.

 

מתמחה ועורכת דין נוספות

בחקירתו ביום חמישי של נוה ביקשו במשטרה לברר לגבי קשריו של האיש החזק בלשכת עורכי הדין עם עורכת דין ושתי מתמחות, שאחת מהן כאמור העידה בינתיים במשטרה.

 

כראש לשכת עורכי הדין נוה היה אמון על המערך שקשור לבחינות הלשכה, הכשרה וקבלה למקצוע - ולכן החוקרים ביקשו לבדוק אם הקשרים שלו עם אותן נשים לוו בפעולות כלשהן שמעלות חשד לכאורה לפגיעה בטוהר המידות.

 

פרקליט המדינה שי ניצן

לנוכח החברות בין נוה לבין היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, הועבר הטיפול בפרשה הרגישה לידיו של פרקליט המדינה שי ניצן. הוא אישר את החקירות והזימונים לעדויות של בכירי מערכת המשפט, וגם את ה"הבנה" השנויה במחלוקת עם הדס שטייף (ראו בהמשך). זו אפשרה שימוש בחומרים מתוך טלפון פרטי שהושגו - לטענת סנגוריו של נוה - בפריצה לא חוקית.

ניצן ונוה ב-2017 ()
ניצן ונוה ב-2017

נוה התראיין לאחרונה ל"עובדה" סביב הסתבכותו הקודמת, בפרשת הברחת בת זוגו בנתב"ג תוך התחמקות מרישום במעבר הגבולות. הוא האשים את ניצן - שהחליט להגיש נגדו כתב אישום - בהתנכלות ממניעים אישיים: "יש פה הרי ניגוד עניינים מטורף. אפשר להסיר אותו. שי ניצן, לך תודיע שאתה לא מתמודד לבית המשפט העליון ושאין לך כוונה להגיש מועמדות לוועדה למינוי שופטים – ואז תמשיך לעשות את מה שאתה עושה לי". בפרקליטות הכחישו את הטענות ואמרו כי ההחלטות התקבלו בהמלצת שורת פרקליטים בכירים.

 

השרה איילת שקד

"אפי ואני זה גם אינטרסים וגם חברות", אמרה בעבר שרת המשפטים איילת שקד - שהותקפה על קשריה הקרובים עם נוה לאחר רצף ההסתבכויות שלו. יחד עם נוה גיבשה שקד רוב בוועדה למינוי שופטים, לעומת השופטים שחברים בה.

 

 

בנאום ביום חמישי בכנס בירושלים טענה כי בימים האחרונים מתנהלת נגדה "מתקפה משולחת רסן שקרית ומסיתה". לדבריה, "חברות הכנסת מהשמאל מנצלות את הפרשה לקמפיין פוליטי אישי ומכוער. המתקפות הפוליטיות לא ירפו את ידי. אני מתכוונת לכהן כשרת משפטים ארבע שנים נוספות עד שאשלים את המהפכה שבה התחלתי".

 

הנשיאה אסתר חיות

בעקבות החקירה פרסמו נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות והשרה שקד הודעה מיוחדת, שבה נאמר: "ראינו לנכון לציין כי אנו סמוכות ובטוחות כי מערכת אכיפת החוק תמצה את חקירת הפרשה ותגיע לחקר האמת. עוד ראינו לציין כי במהלך תקופת כהונתה של שקד כיושבת ראש הוועדה לבחירת שופטים, מינתה הוועדה 334 שופטים ורשמים בכירים בהליך מיון ובחירה קפדני ומקצועי".

אסתר חיות איילת שקד (צילום: עמית שאבי)
חיות ושקד. פרסמו הודעה משותפת(צילום: עמית שאבי)

לפי הערכות של גורמים בכירים במערכת המשפט, יזומנו לעדות חברי הוועדה לבחירת שופטים - בהם יו"ר הוועדה שקד ושר האוצר משה כחלון. ההערכה היא שגם נשיאת העליון לשעבר מרים נאור, חברת הוועדה בעבר, תיקרא למסור עדות כיוון שכיהנה בוועדה בעת שהשופטת החשודה מונתה. עדיין לא ברור אם גם חיות תזומן לעדות. בינתיים, כבר מסרו עדות כמה מחברי הוועדה, בהם ח"כ נורית קורן (הליכוד) ואילנה סקר, שחברה בוועדה מטעם לשכת עורכי הדין - וכן המשנה לשעבר לנשיאה, אליקים רובינשטיין.

   

הדס שטייף

עיתונאית גלי צה"ל הדס שטייף קיבלה לפי הדיווחים את הטלפון של נוה מאחד ממקורותיה, ומצאה בו את ההתכתבויות המחשידות שהובילו לחקירה. מדובר בטלפון ישן של נוה שנשאר בכספת בביתו הקודם בו התגורר עם רעייתו השנייה. כדי לפתוח אותו נעזרו במומחה שפרץ את מנגנוני האבטחה בו.

 הדס שטייף בבית משפט השלום תל אביב (צילום: מוטי קמחי)
הדס שטייף. הטלפון הישן של נוה הגיעה לידיה(צילום: מוטי קמחי)

על פי "הבנות" שהושגו בין שטייף לבין פרקליט המדינה שי ניצן והמשנה ליועץ המשפטי לממשלה רז נזרי, תמלילי השיחות ותכתובות הוואטסאפ בין ראש לשכת עורכי הדין המתפטר נוה לבין בני שיחו יישארו חסויים - ושטייף קיבלה למעשה חסינות. בתוך כך, הפרקליטות הצבאית הזהירה את אנשי גלי צה"ל שלא לפרסם חומרים פרטיים מאותו סלולרי של נוה. שלשום נעשתה פנייה לגלי צה"ל ממשרד המשפטים על ידי אחד הבכירים במשרד, דרך הפרקליט הצבאי הראשי, ואנשי התחנה הוזהרו לא לפרסם את החומרים האסורים.


פורסם לראשונה 18/01/2019 23:47

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים