התעייפתם כבר מכל הבישולים בבית? הנה מנה פשוטה ומזינה שמתאימה לכולם: בטטה בתנור ברוטב שמנת חמוצה.
מתכונים נוספים ופשוטים של עומר מילר:סלמוןפרנץ' טוסט שניצלחביתה

בטטה בתנור

המצרכים:2-3 בטטה מאורכת בגודל בינוני1 כוס מלח גסלמטבל - 1 מיכל שמנת חמוצה1 כף מיונז2-3 גבעולים של בצל ירוקמעט פלפל שחורמעט שמן זית אופן ההכנה:1. מרפדים תבנית בנייר אפייה.2. שופכים את המלח הגס כך שישמש כמצע לבטטות.3. מניחים את הבטטה על המלח, ומכניסים לאפייה בתנור בטמפרטורה של 220 מעלות למשך 35-45 דקות.4. מכינים את המטבל - בקערה שמים את השמנת החמוצה ואת המיונז. קוצצים את הבצל הירוק דק דק, ומוסיפים לקערה. מתבלים בפלפל שחור. מערבבים.5. הרכבת המנה - כשהבטטה רכה וצלויה לחלוטין, מקלפים את הקליפה, מעבירים לצלחת. שמים כף מהמטבל על הבטטה, מתבלים בעוד קצת פלפל שחור, מזליפים מעל מעט שמן זית, ומגישים.
5 צפייה בגלריה
שמים בטטה לא קלופה על מלח גס
שמים בטטה לא קלופה על מלח גס
שמים בטטה לא קלופה על מלח גס
5 צפייה בגלריה
מכניסים לתנור לחצי שעה
מכניסים לתנור לחצי שעה
מכניסים לתנור לחצי שעה
5 צפייה בגלריה
והנה היא מוכנה
והנה היא מוכנה
והנה היא מוכנה
5 צפייה בגלריה
בינתיים מכינים רוטב - שמנת חמוצה, מיונז ובצל ירוק
בינתיים מכינים רוטב - שמנת חמוצה, מיונז ובצל ירוק
בינתיים מכינים רוטב - שמנת חמוצה, מיונז ובצל ירוק
5 צפייה בגלריה
ועכשיו אפשר לאכול
ועכשיו אפשר לאכול
ועכשיו אפשר לאכול