בארה"ב לא, בישראל כן: הטלק של ג'ונסון אנד ג'ונסון ימשיך להימכר בישראל, למרות שהחברה החליטה להפסיק למכור את אבקת הטלק לתינוקות מתוצרתה בארה"ב ובקנדה לנוכח 16 אלף התביעות המתנהלות נגד החברה. התובעים טוענים כי המוצר, המיועד להגן על עור התינוק מתוצאות מגע ממושך מדי עם חיתול רטוב, מסוכן לשימוש שכן הוא מסרטן.
מג'ונסון אנד ג'ונסון נמסר כי "אבקת הטלק של ג'ונסון תמשיך להימכר בשווקים אחרים ברחבי העולם, כולל בישראל. החברה החליטה להפסיק את שיווק הטלק בארה"ב ובקנדה. זאת כחלק מההערכות רחבה הקשורה לתיעדופי COVID-19. מלאי קיים ימשיך להימכר באמצעות קמעונאים עד שיגמר.
1 צפייה בגלריה
מוצרי הטלק של ג'ונסון אנד ג'ונסון
מוצרי הטלק של ג'ונסון אנד ג'ונסון
מוצרי הטלק של ג'ונסון אנד ג'ונסון
(צילום: רויטרס)
"הביקוש לטלק מתוצרת ג'ונסון נמצא בירידה בצפון אמריקה, בעיקר בגלל שינויים בהרגלי הצריכה, המונעים על ידי מידע שגוי בנושא בטיחות המוצר ופרסומים מתמשכים של התדיינות משפטית. ג'ונסון בטוחה בבטיחות השימוש בטלק מתוצרתה. עשורים של מחקרים מדעיים עצמאיים של מומחים רפואיים ברחבי העולם תומכים בבטיחות המוצר".
לטענת קמעונאים בישראל, מדובר במוצר עם נתח מכירות הולך וקטן במילא, לנוכח העלייה בפופולריות של משחות החתלה לתינוקות בשנים האחרונות.
באוקטובר 2019 ביצעה החברה ריקול ל-33 אלף בקבוקי טלק לתינוק, לאחר שמינהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) מצא כמות קטנה של אסבסט בבקבוק בודד. ענקית התרופות ומוצרי הבריאות וההיגיינה מסרה אז כי היא מבצעת את הריקול רק כמשנה זהירות, אך המשיכה להגן על בטיחותו של המוצר.
ג'ונסון אנד ג'ונסון הגישה אף ערעור על החלטת בית משפט, שהורה לה לשלם 4.7 מיליארד דולר נזקים ל-22 תובעות שטענו כי המוצר גרם להן לחלות בסרטן – החלטה שהובילה להגשת 16 אלף תביעות נוספות.
הטלק לתינוק אחראי על 0.5% ממכירות חטיבת הבריאות שלה בארה"ב, אך הדיווחים החוזרים על הסיכונים שבמוצר גרמו לפגיעה קשה במכירות. החברה הדגישה בהודעה היום, כי "עשרות מחקרים מדעיים עצמאיים של מומחים רפואיים בכל העולם תומכים בטענה כי המוצר בטוח. הביקושים למוצר נפלו בצפון אמריקה, בעיקר בשל שינוי בהרגלי המוטעה שהופץ בנושא בטיחות המוצר".
עם זאת, בחברה ממשיכים לטעון שהמוצר בטוח לשימוש . כמו כן הודיעו כי ימשיכו למכור אבקת חיתולים לתינוקות המבוססת על עמילן תירס. בשלב זה עוד עומדות נגד התביעה אלפי תביעות הגורסות שאבקת הטלק מכילה אסבסט וגרמה לסרטן. ב-2018 הורה חבר מושבעים בארה"ב לחברה לשלם 4.9 מיליארד דולר בתביעה שהגישו נגדה 22 משפחות.
פורסם לראשונה: 10:42, 20.05.20