אלון מאסק הוא כעת האיש השלישי בעושרו בעולם. מאסק עקף אתמול את מארק צוקרברג מפייסבוק, לאחר שמניות טסלה המשיכו בעלייה הבלתי פוסקת בעקבות פיצול מניות (forward stock split). מאסק שווה כעת 115.4 מיליארד דולר, וצוקרברג 110.8 מיליארד דולר - כך על פי מדד המיליארדרים של בלומברג.
>>לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
במקביל, נהפכה אתמול גרושתו של מייסד אמזון ג'ף בזוס, מקנזי סקוט, לאישה השנייה בעושרה בעולם, לאחר שעקפה את יורשת ענקית הקוסמטיקה לוריאל, פרנסואה בטנקור מאיירס. סקוט (50), שקיבלה 4% ממניות אמזון במסגרת הסדר הגירושין שלה מבזוס, שווה כעת 66.4 מיליארד דולר.
2 צפייה בגלריה
אילון מאסק
אילון מאסק
עקף את צוקרברג. אלון מאסק
(צילום: רויטרס)
בראש הדירוג והרחק מעל מאסק ממוקם עדיין בזוס עצמו, עם הון של 202 מיליארד דולר. במקום השני נמצא ביל גייטס, מייסדר מיקרוסופט, ששווה 125 מיליארד דולר.
מניית טסלה זינקה אתמול ב-12.6% והפכה את יצרנית הרכב החשמלי לחברה האמריקנית השביעית בגודלה מבחינת שווי שוק. טסלה סיימה את יום המסחר בשווי שוק של 464.3 מיליארד דולר ועקפה בפעם הראשונה את חברת ויזה. חברת כרטיסי האשראי והשירותים הפיננסיים נחלשה אתמול ב-1.7% לשווי שוק של 451.1 מיליארד דולר. במסחר המאוחר טיפסה טסלה ב-3.3%.
2 צפייה בגלריה
ג'ף בוזס
ג'ף בוזס
האישה השנייה בעושרה בעולם: מקנזי סקוט, גרושתו של ג'ף בזוס
(צילום: AP)
הזינוק של אתמול המשיך את הראלי הממושך של החברה, וסימן כיוון מוצלח ליום המסחר הראשון במניית טסלה לאחר הפיצול, שהפך כל מניה שלה לחמש מניות, כך שהמניות יהיו זולות יותר ונגישות למשקיעים רבים יותר. בעלי המניות בטסלה קיבלו עבור כל מניה חמש מניות בשווי של 20% ממחיר הנעילה ביום שישי - 442.68 דולר מול 2,213.4 דולר בנעילה בשישי. טסלה המריאה בכמעט 200% בשלושת החודשים האחרונים, ב-495.6% מתחילת השנה וב-1,004.4% בתוך שנים עשר חודשים.
מאסק (49) חווה עלייה מטאורית בעושרו, שצמח השנה ב-87.8 מיליארד דולר. עוד סייעה לעושרו לצמוח חבילת התשלום התאגידי העצומה, שעליה הסכימו הוא ודירקטוריון החברה, שתניב לו 50 מיליארד נוספים אם כל יעדיה יושלמו.
חברת טסלה, המבוקשת בקרב משקיעים חובבים בפלטפורמת המסחר המקוונת Robinhood Financial, הייתה אחת המרוויחות המרכזיות מהעלייה בהשקעות במהלך תקופת הסגר בשל מגפת הקורונה. בנקודת זמן מסוימת במהלך החודש שעבר קנו קרוב ל-40 אלף חשבונות ברובינהוד מניות של טסלה - וזאת במשך ארבע שעות בלבד. המגמה הזו לא הוגבלה לארה"ב: משקיעים פרטיים מדרום קוריאה מחזיקים נכון להיום בכ-1% ממניות החברה. שווי השוק הנוכחי של טסלה עולה על זה של ענקית הקמעונאות וולמארט, שהיא החברה הגדולה בארה"ב מבחינת הכנסות.
העלייה המהירה בצבירת ההון בחודשים האחרונים עומדת בניגוד חריף למצב הכלכלה הגלובלית. קצב הצמיחה הואט בחדות מאז תחילת המגפה, מיליונים פוטרו מעבודתם והביקוש הצרכני צלל.