אחרי יותר מ-337 אלף מתים מקורונה בארצות הברית, הלילה (יום ד') הנחית הנגיף מכת מוות ראשונה בקונגרס: לוק לטלואו, בן 41 מלואיזיאנה, שניצח בבחירות רק בדצמבר האחרון, הלך לעולמו ארבעה ימים לפני המועד שבו היה אמור להיות מושבע לחבר בבית הנבחרים.
4 צפייה בגלריה
ארה"ב חבר קונגרס בית הנבחרים נבחר לוק לטלואו מת מ קורונה
ארה"ב חבר קונגרס בית הנבחרים נבחר לוק לטלואו מת מ קורונה
לטלואו. עמד להתחיל כהונה ראשונה
(צילום: AP)
מושל לואיזיאנה, ג'ון בל אדוארדס, הודיע על מותו של לטלואו הרפובליקני ואמר כי הוא עושה זאת בלב כבד: "לבי נשבר מכך שהוא לא יוכל לשרת את עמנו כחבר בבית הנבחרים, אבל אני שבור עוד יותר כשאני חושב על משפחתו האוהבת". לטלואו הותיר אחריו אישה ושני ילדים קטנים.
לטלואו, שנבחר החודש לראשונה לחבר בית הנבחרים אחרי שניצח בסיבוב בחירות שני ומכריע, הודיע ב-18 בדצמבר כי אובחן כנשא של הנגיף וכי הוא נכנס לבידוד בביתו. שלושה ימים אחר כך הוא התאשפז.
4 צפייה בגלריה
ננסי פלוסי
ננסי פלוסי
יו"ר בית הנבחרים פלוסי. "הקדיש את חייו לשירות הציבורי"
(צילום: AFP)
4 צפייה בגלריה
קורונה
קורונה
הקורונה ממשיכה להכות בארה"ב. פינוי בניו יורק
(צילום: רויטרס)
המושל אדוארס הורה להוריד את הדגלים לחצי התורן ביום הלווייתו של לטלואו. יו"ר בית הנבחרים, הדמוקרטית ננסי פלוסי, פרסמה גם היא הודעת אבל על לכתו: "חבר בית הנבחרים הנבחר לטלואו הוא דור תשיעי לתושבי לואיזיאנה, נלחם בכל לבו למען השקפת עולמו והקדיש את חייו לשירות הציבורי", מסרה. "בית הנבחרים מתאבל על לכתו".
בארה"ב מתו עד כה מנגיף הקורונה 337,918 בני אדם, ומספר הנדבקים בנגיף שם עומד באופן רשמי על יותר מ-19.5 מיליון. אלה הנתונים הגבוהים ביותר למדינה כלשהי בעולם. במדינתו של לטלואו, לואיזיאנה, מתו מהנגיף יותר מ-7,000 בני אדם. עוד שורה של בכירי ממשל ופוליטיקאים שם נדבקו בנגיף, בהם ביל קסידי, חבר הסנאט של ארה"ב.
4 צפייה בגלריה
צילום: AP
צילום: AP
גם פוליטיקאים נדבקים. סגן הנשיא מייק פנס מקבל חיסון לקורונה
בתוך כך, אמש דווח על אדם ראשון בארה"ב שאובחן כנשא של המוטציה הבריטית של נגיף הקורונה. מדובר באדם בשנות ה-20 לחייו מקולורדו, והוא לא נסע לאחרונה לחו"ל, כך שפירוש הדבר הוא שהוא נדבק בתוך שטח ארה"ב. לפי דיווחים בקולורדו, הרשויות שם זיהו מקרה נוסף שבו יש חשד לנשא של המוטציה הבריטית, והעניין עדיין בבדיקה.
המוטציה הבריטית, נזכיר, ככל הנראה אינה גורמת למחלה חמורה יותר מנגיף הקורונה המוכר, ונראה גם שהחיסונים שפותחו יהיו יעילים נגדה, אבל לצד זה ההתפשטות שלה מהירה יותר בכ-70% מהנגיף הרגיל, ולכן ככל שהיא נפוצה יותר – כך גובר החשש שיהיה קשה יותר להשתלט עליה.