ועדת העבודה, הרווחה והבריאות אישרה היום (ראשון) לקריאה שנייה ושלישית, את הצעת החוק הממשלתית שתעניק פטור למעסיקים מתשלום דמי ביטוח לאומי ודמי בריאות, עבור עובדים ששהו בחופשה ללא תשלום בעת משבר הקורונה.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
כיום מעסיק מחויב לשלם למשך חודשיים דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות עבור עובד השוהה בחל"ת. החל מהחודש השלישי, על העובד לשלם את התשלומים בעצמו. כעת, בעקבות משבר הקורונה, קובעת הצעת חוק חדשה, כי מעסיקים יקבלו פטור מהתשלומים הללו עבור כל עובד ששהה בחל"ת חודש קלנדרי אחד לפחות בין החודשים אפריל 2020 לאפריל 2021. זאת, מבלי שייפגעו זכויותיהם הסוציאליות של העובדים. עלותו המוערכת של התיקון, היא כ-500 מיליון שקל. יצוין שחלק מהמעסיקים חייבו את עובדיהם לשאת בתשלום.
1 צפייה בגלריה
ביטוח לאומי רמת גן מטושטש
ביטוח לאומי רמת גן מטושטש
תור לביטוח הלאומי ברמת גן
( צילום: יריב כץ)
לדברי עו"ד ורד וייץ, מהאגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, יש לתקן את החוק כך שיכלול גם עובדים המשתכרים פחות משכר-המינימום, והסתייגות ברוח זו - שאושרה - הכניסה לחוק ח"כ אתי עטיה (הליכוד).

30 מיליון שקל לקשישים וניצולי שואה? אולי, אחרי הבחירות

במקביל, ביום חמישי האחרון פיזר יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ, דיון בהצעת החוק, בדרישה ממשרד האוצר להסיר מיידית את מבחני ההכנסה לניצולי שואה לצורך קביעת זכאותם לשעות סיעוד. בדיון הנוכחי פירט כץ את מספרם המועט של ניצולי השואה, שעוברים בשקלים בודדים את מבחן ההכנסה, ומאבדים את הזכאות לקצבה - ונגרם להם הפסד כספי ניכר.
יו''ר הוועדה בישר במהלך הדיון כי תקציב ייעודי של 30 מיליון שקל יועבר לטובת שמיטת חובות לקשישים נזקקים וניצולי שואה. כמו כן, לבקשת כץ, מנכ"ל הביטוח הלאומי התחייב לבצע פרויקט מימוש זכויות במטרה שכלל ניצולי השואה הזכאים לשעות סיעוד, יקבלו את מלוא זכויותיהם בהתאם לרמת הנזקקות המעשית.
כץ בירך על "ההסכמות עם שר האוצר, שגילה רגישות ונענה לבקשתי להעניק סיוע לאוכלוסייה החלשה ביותר, הנופלת פעם אחר פעם בין הכיסאות בגלל עודף בירוקרטיה".
עלי בינג, רכז הרווחה באגף התקציבים, התחייב כי מיד לאחר הבחירות ייעשה מאמץ למצוא תקציבים ייעודיים נוספים לאוכלוסיות רווחה, בהיקף 30 מיליון שקל.