אין מניעה ביטחונית בפרסום שמו ותמונתו של קצין המודיעין שמת בכלא, ואיסור פרסום הפרטים בשלב זה הוא לבקשת המשפחה. כך אמרו בצה"ל, שלמעשה העביר בכך את הכדור בנוגע לפרסום זהות הקצין אל משפחתו. במשפחה הגיבו בזעם: "ההודעה מנוגדת לסיכומים". בינתיים, מונה באכ"א צוות מומחים בראשות קצין לבחון את מערך הכליאה בצה"ל.
עיקר הטיעון של המשפחה לא לפרסם את השם והתמונה הוא הומניטרי. "דובר צה"ל שכח שאנחנו לא בשנות ה-80' וכמו שאי אפשר להעלים אף אדם כך אי אפשר לתדרך עיתונאים ולפרסם הודעות בלתי אחראיות", מסרה המשפחה בתגובה. "תוכן ההודעה מנוגד לסיכומים עם הפרקליטות שכן הסיכונים הביטחוניים שבפרסום עדיין לא נבחנו על ידי אגף המבצעים".
בריאיון באולפן ynet הבוקר (ה') אמר עו"ד בני קוזניץ, פרקליט המשפחה, כי "יש ניסיון לשפוט את הקצין לאחר מותו ולגזור את דינו. מבחינתו זה דבר שלא ראוי ולא הוגן. לצערנו, הקצין כבר לא בין החיים ולכן ההכתמה שלו פוגעת גם באופן קשה בבני המשפחה. אפילו יש תחושה של חילול כבוד המת".
היום גם קבע נשיא בית הדין הצבאי לערעורים בקריה, אלוף דורון פיילס, כי המשפחה וצה"ל יגיבו לטיעונים המעודכנים שנמסרו אמש על ידי עו"ד ירון חנין ממשרד ליבליך-מוזר-גליק, המייצג את ynet וכלי תקשורת שהצטרפו לבקשת התרת פרסום האישומים, וכי ייקבע דיון - כנראה במעמד צד אחד - בשבוע הבא. על פי הבקשה, יש לכל הפחות לפרסם את עבירות האישום שיוחסו לקצין.

2 צפייה בגלריה
הכלא הצבאי נווה צדק
הכלא הצבאי נווה צדק
הכלא שבו שהה הקצין
(צילום: יואב זיתון)
2 צפייה בגלריה
קברו הטרי של סרן איקס
קברו הטרי של סרן איקס
קברו הטרי של קצין המודיעין
(צילום: גיל נחושתן)
גורמים צבאיים אמרו כי קצין המודיעין, שתמונתו ושמו נחשפו והופצו באתרים שונים באינטרנט בשבוע האחרון, היה עצור בבסיסי כליאה צבאיים. הם הדגישו שוב כי "אין מדובר באסיר X", וציינו כי נכלא בשמו, עמד בקשר עם סגל הכליאה והיה בסביבת כלואים אחרים. הקצין שהה בתא עם כלואים נוספים ולא בתנאי בידוד.
לפי אותם גורמים צבאיים, במהלך שהותו בכלא זכה הקצין לזכויות כנדרש. ככל כלוא, הוא קיבל באופן שוטף טיפול רפואי וליווי של גורמי בריאות הנפש. בני משפחתו ביקרו אותו בבסיס הכליאה והיו עמו בקשר שוטף. בנוסף, הקצין עמד בקשר עם שתיים מידידותיו, וגורמים מאגף המודיעין ביקרו אותו כמה פעמים.
החקירה העלתה כי הקצין היה מודע לפוטנציאל הנזק לביטחון המדינה כתוצאה ממעשיו, ואף ניסה להסתיר אותם. הגורמים הצבאיים אמרו כי מטבע הדברים נסיבות ביצוע העבירות אינן מותרות לפרסום מטעמים ביטחוניים.
בצה"ל אמרו כי מותו של הקצין נבחן בימים אלו בחקירה ייעודית של היחידה לחקירות פנים (היחק"פ) באגף כוח אדם. היחק"פ היא המקבילה הצבאית למח"ש. היא פועלת באופן עצמאי ובראשה עומד משרת מילואים בכיר.
בנוסף ציינו כי באגף כוח אדם מונה צוות מומחים, בראשותו של תא"ל (מיל') מיקי לוריא, שיבחן "בראייה מערכתית ורחבה את מערך הכליאה בצה"ל, בדגש על כליאה של כלואים בעלי מאפיינים ייחודיים".
הרמטכ"ל אביב כוכבי התייחס אתמול לראשונה לפרשה. "הוא עשה עבירות חמורות ביותר ועשה אותן במודע", אמר כוכבי. "הוא עשה אותן בכוונה מסיבות שאני לא יודע לתאר. צר לי מאוד. הוא לא דומה לאסיר X ולא לשום דבר שמנסים לתאר אותו. הקצין הזה היה בשמו המלא מאז שנעצר, הוא היה בקשר עם משפחתו, היה בקשר עם הסובבים אותו בבית הסוהר. כל מה שעשינו היה כדי לשמור על צנעתו וצנעת משפחתו. רצינו לשמור עליו, על משפחתו. ויחד עם זה רצינו לשמור על סוד גדול שהוא כמעט פגע בו ובדקה ה-90 עצרנו את זה".