סוריה האשימה הערב (יום ה') את ישראל בתקיפת יעדים שונים באזור הבירה דמשק ובעיר חומס שבמרכז-מערב המדינה. גורם בצבא סוריה שצוטט בתקשורת הממלכתית אמר כי בסביבות השעה 23:03 תקפה ישראל מכיוון דרום-מזרח ביירות כמה יעדים.
"מערכות ההגנה האווירית שלנו פעלו נגד טילי האויב ויירטו את רובם", התפאר הגורם, כפי שנוהג משטרו של בשאר אסד לטעון כמעט לאחר כל תקיפה שמיוחסת לישראל. "כעת נבחנות תוצאות התוקפנות", הוסיף הגורם.
3 צפייה בגלריה
תיעוד משמי דמשק, הלילה. מערכות ההגנה האווירית הופעלו נגד "יעדים עוינים"
תיעוד משמי דמשק, הלילה. מערכות ההגנה האווירית הופעלו נגד "יעדים עוינים"
תיעוד משמי דמשק, הלילה. מערכות ההגנה האווירית הופעלו נגד "יעדים עוינים"
הדיווחים הראשונים על התקיפה פורסמו סמוך לשעה 23:15, ודווח בהם על הדי פיצוצים בשמי דמשק. סוכנות הידיעות הממלכתית סאנא הודיעה כי מערכות ההגנה האווירית באזור הופעלו נגד "יעדים עוינים". תושבים בדמשק סיפרו לפי סוכנות הידיעות AP כי שמעו לפחות חמישה פיצוצים עזים שהרעידו את הבניינים שלהם, בפרק זמן שנמשך 15 דקות.
במרכז המעקב הסורי אחר זכויות אדם - ארגון אופוזיציה שמושבו בבריטניה - דיווחו כי "פיצוצים עזים" נשמעו באזור דמשק, כתוצאה מתקיפות ישראליות נגד יעדים צבאיים. במקביל לדיווחים על תקיפה באזור דמשק, דווח כאמור על תקיפות של יעדים גם במחוז חומס ובאל-קלמון בסמוך לגבול סוריה-לבנון. בצל הטענה שהתקיפה נעשתה מכיוון לבנון, בשעת התקיפות הללו אכן דווח על פעילות אווירית של חיל האוויר הישראלי בשמי לבנון.
שרת ההגנה הלבנונית, זיינה עכר, גינתה את המתקפה, וטענה כי היא "הפרה את המרחב האווירי של לבנון בגובה נמוך, וגרמה למצב של בהלה בקרב האזרחים". לדבריה, המתקפה הפרה את החלטת מועצת הביטחון של האו"ם 1701 שהסדירה את הפסקת האש במלחמת לבנון השנייה. היא קראה לאו"ם למנוע מישראל להוציא לפועל מתקפות אוויריות נגד סוריה באמצעות המרחב האווירי של לבנון והוסיפה ששלחה תלונה לאו"ם בנושא.
מנכ"ל רשות התעופה האזרחית בלבנון אמר כי במהלך המתקפה האווירית, מטוס ששייך לחברת מידל איסט איירליינס הלבנונית שהגיע מאבו דאבי נאלץ לשהות במרחב האווירי של סוריה במשך כעשר דקות לפני הנחיתה, וכך גם מטוס של חברת התעופה הטורקית פגסוס.
שלשום בלילה דיווחו בסוריה כי צה"ל תקף בשני טילים מוצב סמוך לכפר חאדר, שבפרברים הצפוניים של קוניטרה. לפי מקורות בסוריה, היעד שהותקף שייך לחיזבאללה - ומדובר ביעד שהותקף גם ביולי 2018. מרכז המעקב הסורי, ארגון אופוזיציה סורי, דיווח כי ביעד שהותקף שלשום פועלות מיליציות הכפופות לאיראן. לפי הדיווח לא ידוע בשלב זה על נפגעים, אך שריפה פרצה במקום. לפי סוכנות הידיעות "ספוטניק" בשפה הערבית, מדובר בנקודה שמשקיפה על הגולן וגם לעבר פנים-סוריה.

יומיים קודם לכן דיווחה סוכנות הידיעות הסורית סאנא על תקיפה בדרום מחוז חלב שבצפון-מערב סוריה, וגם אז ציינה שמערכות ההגנה האוויריות הופעלו. ברשת "אל-מיאדין" המזוהה עם חיזבאללה דווח באותה עת כי היעד היה מפעל ומרכז מחקר, וכי כל הטילים יורטו - אך הסורים לא פירטו מעבר לתקיפה עצמה. לפי פרסומים אחרים, התקיפה כוונה נגד מתקן ייצור טילים מדויקים בפרויקט דיוק הטילים שאיראן מקדמת בסוריה ובלבנון למקרה של מלחמה נגד ישראל.
המתקפות שיוחסו לישראל בסוריה בימים האחרונים מגיעות חרף דיווח שפורסם בחודש שעבר ולפיו רוסיה - שמשתפת פעולה עם משטרו של בשאר אסד ומסייעת לו - החלה להחמיר את יחסה לתקיפות הללו. הגנרל ואדים קוליט, סגן מפקד המרכז הרוסי לפיוס בין הפלגים השונים בסוריה, אף התגאה בסוף יולי כי בתוך כשבוע אחד סייעו מערכות הגנה אווירית מתוצרת רוסית - שהופעלו על ידי הסורים - לסכל שלוש תקיפות ישראליות לכאורה. כשבועיים לאחר הדיווחים הללו הגיע למוסקבה איל חולתא, ראש המועצה לביטחון לאומי החדש שמונה על ידי ראש הממשלה נפתלי בנט, ונועד שם עם עמיתו הרוסי ניקולאי פטרושב.