בעוד כוחות הביטחון ממשיכים את המצוד אחר האסירים שנמלטו בערב ראש השנה מכלא גלבוע, המשטרה מעבירה את ניהול החקירה ליחידה לפשעים בינלאומיים בלהב 433, וחוקרים יגבו הבוקר (חמישי) עדויות מסוהרים שעובדים בכלא לאור החשד שהאסירים שנמלטו קיבלו סיוע מבפנים.
6 צפייה בגלריה
בית כלא גלבוע
בית כלא גלבוע
שוטרים אוספים ממצאים מכלא גלבוע
(צילום: EPA)
6 צפייה בגלריה
המנהרה שממנה ברחו שישה אסירים ביטחוניים מכלא גלבוע
המנהרה שממנה ברחו שישה אסירים ביטחוניים מכלא גלבוע
הפיר שממנו יצאו ונמלטו
(צילום: AFP)
6 צפייה בגלריה
האסירים הפלסטיניים שברחו מכלא גלבוע
האסירים הפלסטיניים שברחו מכלא גלבוע
המחבלים שנמלטו מכלא גלבוע
(צילום: EPA)
השר לביטחון הפנים עמר בר-לב הודיע הבוקר כי כוחות הביטחון עוסקים ב"מרדף שלא יפסק" אחר הנמלטים. בר-לב ציין כי מתנהלת חקירה לבחינה אם הבריחה לוותה בפלילים. "אנחנו נשים את ידינו על המחבלים הנמלטים, נתקן את הכשלים שהובילו להימלטות ובמידה ונמצא רשלנות מקצועית, נטפל גם בה", מסר.

הבריחה מהכלא - כתבות נוספות

הסריקות אחר המחבלים מתנהלות בכמה מוקדים שונים במקביל, ומשתתפים בהן כלל כוחות הביטחון - צה"ל, המשטרה, שב"כ, שב"ס ויחידות מיוחדות. כחלק מהמבצע מופעלות יכולות מעקב ומודיעין חסרות תקדים, לצד טכנולוגיות מתקדמות, חיישנים ומערכות ניטור שמרוכזות לחמ"ל המשותף שהוקם למשטרה, לשב"כ ולצבא. במקביל, נמשכת החקירה כיצד הצליחו המחבלים להוציא את מבצע ההימלטות לפועל - ולצד זאת היחידה לחקירת סוהרים גובה עדויות מאנשי שב"ס. בשלב זה לא נקבע בוודאות אם המחבלים קיבלו סיוע חיצוני או פנימי לפני הבריחה, אך כבר נעצרו חשודים בחשד שסייעו להם אחריה.
בתוך כך, מאות פלסטינים התפרעו אמש ברחבי הגדה המערבית והתעמתו עם כוחות הביטחון אחרי הקריאה של ארגוני הטרור - בהם חמאס והג'יהאד האיסלאמי - למחות נגד מבצע ניוד האסירים בין בתי הכלא, שבו החל שב"ס בעקבות בריחת ששת המחבלים מכלא גלבוע. בשלב זה היקף ההתפרעויות עדיין מצומצם יחסית לקריאות השונות.
העימותים התקיימו בשמונה מוקדים בגדה - ובהם חברון, בית לחם, רמאללה, ענבתא, שכם, ג'נין וטובאס. העימותים הראשונים החלו במחסום חווארה, ובכיכר מנארה שברמאללה התקיימה מחאה נגד המדיניות הישראלית בבתי הכלא.
6 צפייה בגלריה
התפרעויות בחברון בעקבות בריחת ששת האסירים הבטחוניים מכלא גלבוע
התפרעויות בחברון בעקבות בריחת ששת האסירים הבטחוניים מכלא גלבוע
התפרעויות בחברון
(צילום: EPA)
6 צפייה בגלריה
התפרעויות בשכם בעקבות בריחת ששת האסירים הבטחוניים מכלא גלבוע
התפרעויות בשכם בעקבות בריחת ששת האסירים הבטחוניים מכלא גלבוע
עימותים גם בשכם
(צילום: EPA)
גם בשער שכם ובעיסאוויה שבירושלים היו עימותים עם המשטרה, ומתפרעים השליכו אבנים לעבר אוטובוס שחלף באזור. כוחות הביטחון השתמשו באמצעים לפיזור הפגנות כדי להרחיק את המתפרעים. בכיכר איו"ש מחבלים ירו אש חיה לעבר הכוחות בחסות ההמון - ולא גרמו לנפגעים.
בעקבות המבצע לפיזור אסירי הג'יהאד האיסלאמי בבתי הכלא השונים, בבתי הסוהר קציעות ורמון התפרעו והתעמתו אסירים מול סוהרים, וכמה מתאי המאסר הוצתו. הנהגת האסירים הביטחוניים בכלא איימה לאחר מכן כי "כל אגף של הג'יהאד האיסלאמי ששב"ס ינסה לפנות - יעלה באש".
אחרי העימותים ברמון ובקציעות, הג'יהאד האיסלאמי פרסם הודעה חריפה שלפיה "מה שקורה בבתי הכלא הוא פשע שאין לו מחילה, וישראל תישא באחריות להשלכות. אנו קוראים לפלסטינים לצאת לרחובות ולנקודות החיכוך ולהצית עימותים. ישראל צריכה לדעת שהעם הפלסטיני לא נוטש את אסיריו". גם הפלגים הפלסטיניים ברצועת עזה הוציאו הודעה משותפת שבה איימו על ישראל אם שב"ס ימשיך במבצע ניוד האסירים, ובדומה לג'יהאד האיסלאמי - חמאס פרסם הודעה נפרדת עם איומים.
יחד עם המחבל זכריא זביידי, איש פתח שנחשב לסמל של מחנה הפליטים בג'נין ושל האינתיפאדה השנייה בכלל, נמלטו מכלא גלבוע מחבלי הג'יהאד האיסלאמי מחמוד עבדאללה עארדה (46) שנשפט למאסר עולם וכלוא מ-1996, אחיו מוחמד קאסם עארדה (39) השפוט גם הוא למאסר עולם מאז 2002, יעקוב מחמוד קאדרי (49) שמרצה מאסר עולם מאז 2003, איהאם נאיף קממג'י (35) שהורשע בגרימת מותו של אליהו אשרי ונכלא ב-2006 למאסר עולם, ומונאדל יעקוב אינפיעאת (26) שכלוא מ-2019.