שבוע לאחר המלצת בית המשפט העליון, החליטה הגננת המתעללת כרמל מעודה לחזור בה מהערעור על עונש המאסר שנגזר עליה במחוזי - 9.5 שנים בכלא על ההתעללות בפעוטון "בייבי לאב" בראש העין.
בדיון בערעור בשבוע שעבר טענו סנגוריה של מעודה, עורכי הדין עירית שלזינגר-זריבי ושירן ברגמן מהסנגוריה הציבורית, כי "בהטלת 9.5 שנות מאסר סטה לחומרה בית המשפט במידה ניכרת ושגה באופן שפעל להחמיר את רף הענישה הנהוג. לא ניתן להתעלם כי העונש יוצא הדופן בחומרתו חריג יחסית לענישה המקובלת במקרים דומים. מתחם הענישה שנקבע, 13-8 שנים, אינו מידתי".
2 צפייה בגלריה
כרמל מעודה
כרמל מעודה
תמשיך לרצות את עונשה. הגננת המתעללת כרמל מעודה

"חשוב לזכור שהיא ללא עבר פלילי", אמר עו"ד ברגמן בדיון - ועל כך השיבה השופטת יעל וילנר, שיושבת בהרכב לצד השופטות דפנה ברק-ארז וענת ברון: "יש קושי לבוא ולומר שזו מעידה חד פעמית. היא נעדרת עבר פלילי, אבל כשזה מתרחש פעם אחר פעם - יש עבר".
בתום הדיון, שבמהלכו אמרה השופטת ברון כי ההתאכזרות הייתה "בלתי נתפסת", המליצו השופטות למעודה לחזור בה מעתירתה. ראש ההרכב, השופטת ברק-ארז, העניקה לסנגורים ארכה של 10 ימים להשיב לכך - והיום כאמור הם הודיעו כי הם מושכים את הערעור. מעודה החלה לרצות את עונשה בספטמבר האחרון.
מוריה, אמא לילד שהיה בפעוטון "בייבי לאב", אמרה לאחר שמעודה משכה את הערעור: "אני פשוט בוכה מהתרגשות. סוף סוף אפשר לנשום קצת. אני רק מצרה על כך שהיינו צריכים עוד שבוע לחכות לזה. הייתי רוצה שההחלטה תיכתב על ידי בית משפט העליון שכל מתעללת תדע שאין לה מה לערער, אבל בכל מקרה אני שמחה שזה המקרה כרגע. אנחנו בסיוט מתמשך וממשיכים לאסוף את השברים, אבל לפחות בכרמל מעודה כבר לא נצטרך להתעסק".

עו"ד אורי סקוזה המלווה את ההורים אמר היום: "הבוקר עודכנו שכרמל מעודה בחרה למשוך את הערעור שהגישה בעניין העונש שנגזר עליה. כרמל עשתה בחוכמה מצידה שכן בית המשפט העליון השמיע את דעתו בדיון שהתקיים שבוע שעבר. קשה היה שלא להתרשם כי שלוש השופטות סבורות שמעשיה של כרמל חמורים ביותר והם ברף העליון של הפשיעה. חשוב לציין כי מטבעו של בית המשפט העליון הרי שהשופטים בו נחשפים למקרים החמורים ביותר במדינה, ובכל זאת היה לשופטות זעזוע מהדברים".
"גם בערעור שטחה כרמל גרסה המתעסקת בעצמה בלבד ומבקשת שינהגו בה במידת הרחמים", הוסיף. "בסופו של יום פרשת כרמל מעודה הסתיימה הבוקר. מכרמל מעודה נותר תקדים חשוב בתחום ההתעללות בגני הילדים, תחום אשר מרים ראשו באופן תדיר ולצערנו שוב ושוב מתגלות פרשיות חדשות". את המדינה ייצגה בהליך המשפטי עו"ד לינור בן אוליאל מהמחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה.
מעודה, שניהלה את המשפחתון בראש העין, הורשעה בהתעללות ותקיפת פעוטות בני שלושה חודשים עד שלוש שנים. הפרקליטות ביקשה לגזור עליה עונש של 14 שנות מאסר - עונש חסר תקדים במקרים כגון זה. שופט המחוזי עמי קובו קבע שהיא תרצה 9.5 שנות מאסר - העונש החמור ביותר שנגזר אי פעם על מטפלת או גננת מתעללת בישראל (מלבד הסייעת אינה סקיבנקו שהורשעה בהריגת התינוקת יסמין וינטה).
2 צפייה בגלריה
אורי סקוזה
אורי סקוזה
עו"ד אורי סקוזה. "פרשת כרמל מעודה הסתיימה"
(צילום: גלעד מורג)
מעודה הורשעה ביותר מעשר עבירות של התעללות בפעוטות ותקיפת קטין בגן. בכתב האישום יוחסו לה התעללות בקטינים ובחסרי ישע ובתקיפת 11 תינוקות ופעוטות שבהם טיפלה. בין השאר צוין בכתב האישום נגדה ש"כיסתה ראשם של הקטינים בשמיכה וישבה עליהם, קשרה ידי קטין באמצעות חוט למשך דקות עד שעות, הרימה קטינים באחיזה בכוח בזרוע, הניפה אותם באוויר והכול עד להטחתם ברצפה, טלטלה תינוקות, העמידה פעוטות עם הפנים לקיר; לעתים, למשך כמה שעות, הצליפה בקטינים באמצעות חיתול, סטרה להם, צבטה ומשכה את ראשיהם לאחור תוך חסימת אפם ופיהם עד כדי קשיי נשימה".
באחד המקרים, נטען, היא משכה את ראשו של אחד התינוקות, שנולד עם כליה אחת, כשהיא דוחפת את הכיסא שעליו ישב עד שבטנו נמחצה בין הכיסא לשולחן. במקרה אחר היא השליכה פעוט לתוך לול, הטיחה אותו בחוזקה בכיסא, הטיחה ראשו בשולחן ודחפה אותו לאחור.