חברת רפאל השלימה בימים האחרונים רכישה של יצרנית מערכות אלקטרו-אופטיקה מקליפורניה, PVP, במסגרת מהלך שנועד לחזק את תשתית הייצור שלה בארה"ב. שווי העסקה מוערך בכ-50 מיליון דולר והיא אושרה בידי רשות החברות בארץ והרגולטורים בארה"ב.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
החברה אמנם רשמה בשנים האחרונות הצלחות במכירות למערכת הביטחון האמריקנית, כמו עסקה למכירת מערכות מעיל רוח להגנת טנקי אברהמס של צבא ארה"ב בחצי מיליארד דולר, שתי סוללות כיפת ברזל ב-393 מיליון דולר, טילי ספייק NLOS לצבא ארה"ב ולכוחות המיוחדים ב-60 מיליון דולר, ומכרה לאורך השנים לחיל האוויר, לצי והמארינס האמריקניים מאות פודי הנחיית חימוש לייטנינג בסכום מצטבר של מאות מיליוני דולרים.
1 צפייה בגלריה
חברת רפאל
חברת רפאל
חברת רפאל
(צילום: אביהו שפירא)
אבל רפאל עדיין תלויה יותר מהתעשייה האווירית ומאלביט בהזמנות ממשרד הביטחון בארץ, ומייצאת רק כ-50% מהתוצרת שלה, לעומת יותר מ-70% באלביט ובתע"א.
PVP הוקמה ב-1974 כספקית מערכות וידאו לשוק האזרחי, אך ב-1997 עברה להתמקד בשוק הביטחוני והפכה לספקית של יצרניות גדולות בארה"ב בתחום האלקטרו אופטיקה, כולל מערכות לייזר וראיית לילה. החברה מעסיקה 70 עובדים, ורפאל מתכננת להרחיבה.
החברה תפעל כחלק מרפאל USA, שמחזיקה כבר בשלוש חברות בנות אחרות, C4ATS באורלנדו, RSGS באורלנדו שבבעלותה המלאה, ו-R2S בשותפות עם ריית'און האמריקנית. לרפאל יש כבר מאות עובדים בעסקה ישירה בארה"ב, ואלפים במעל הראשון.
"זו פעם ראשונה שאנחנו רוכשים חברת ייצור קיימת בארה"ב, ואחת שיש לה גם יכולות פיתוח", מסביר יובל מילר, ראש חטיבת אוויר ומודיעין ברפאל. "השוק הביטחוני בארה"ב הוא השוק הביטחוני הכי גדול בעולם, ומשפיע מאוד על שוק הדיפנס העולמי, ולכן אנחנו רוצים להרחיב את הפעילות העצמאית שלנו שם, בנוסף לפעילויות משותפות עם ריית'און, בואינג, לוקהיד מרטין ונורת'רופ גרומן".
הרכישה תאפשר לרפאל להיכנס לתחום הרגיש יותר של ייצור מערכות מסווגות למערכת הביטחון האמריקנית. מילר: "רפאל מכרה בארה"ב עד היום מוצרי דגל שלה, אבל למערכת הביטחון האמריקנית יש גם צורך בייצור מקומי, בשליטה מלאה בייצור גם של רכיבים רגישים, ביכולת לבצע בהן שינויים מסווגים שלא נהיה לגמרי חשופים אליהם".