לאחר בחירתה בחודש שעבר של מרב מיכאלי לתפקיד יו"ר המפלגה, כ-40 אלף חברי העבודה בוחרים היום (שלישי) את רשימתם לכנסת. המתח במפלגה הגיע לשיא לקראת הפריימריז, וההערכה היא כי לפחות שניים מחברי הכנסת והשרים המכהנים כיום יידחקו למקום לא ריאלי, לפחות על פי הסקרים האחרונים.
ההצבעה החלה בשעה 10:00 בבוקר ותימשך עד השעה 19:00. מאחר שמדובר בהצבעה דיגיטלית התוצאות צפויות להתפרסם כרבע שעה לאחר סגירת הקלפיות. כ-40 אלף בעלי זכות הצבעה בפריימריז קיבלו בשעה 10:00 קישור לטלפון הנייד להצבעה הדיגיטלית, וכל בוחר יתבקש לסמן בין 5 עד 7 מועמדים לרשימה, מתוך 33. לפי נתוני המפלגה, בשעה הראשונה הצביעו 20% מבעלי זכות ההצבעה - ועד 13:30 הצביעו 37%.
2 צפייה בגלריה
מיכאלי וחברי מפלגת העבודה חוגגים את העברת תקציב 2021
מיכאלי וחברי מפלגת העבודה חוגגים את העברת תקציב 2021
עבור חלקם מדובר בקרב של "להיות או לחדול". חברי מפלגת העבודה
במקום הראשון ברשימה הוצבה היו"ר מיכאלי, ומיד אחריה ישובצו בשיטת "ריץ'-רץ'" מגדרי המועמד או המועמדת שיזכו למספר הקולות הגדול ביותר. במקום השלישי יוצב המועמד מהמגדר השני שזכה למירב הקולות. למרות ההצבעה הדיגיטלית הציבה המפלגה ארבע קלפיות בתל אביב, חיפה, ירושלים ובאר שבע למועמדים שרגילים להצביע בשיטה המסורתית, אולם גם במקרה הזה ההצבעה תהיה ממוחשבת.
על העשירייה הראשונה נאבקים שמונה שרים וח"כים מכהנים, בהם השר לביטחון הפנים עמר בר-לב, אמילי מואטי, גלעד קריב, אפרת רייטן, רם שפע, אבתיסאם מראענה, נחמן שי ונעמה לזימי. עבור חלקם מדובר בקרב של "להיות או לחדול". על פי הסקרים העבודה מקבלת 5 עד 6 מנדטים, שעליהם ייאבקו לפחות שמונה שרים וח"כים מכהנים.
"הציבור מעורב ומעוניין לדעת מה האנשים עושים", אמרה ל-ynet חברת הכנסת נעמה לזימי. "קיבלתי אחלה של פידבקים ואני אופטימית, אבל כמובן שכל קול משפיע. אני יודעת שעבדתי ממש חזק אבל אני עדיין מחכה לקולות ושאנשים יממשו את זכותם". יו"ר הסיעה רם שפע הוסיף כי "הכנסת הייתה מאוד מאתגרת ועם המון קצוות. הבנתי שהתפקיד העיקרי הוא להפוך אותנו לקבוצה מגובשת שעובדת יחד, ואז גם מול הקואליציה: לדעת לדבר מול מנסור עבאס, מול בנט, סער ומיכל רוזין. זה משהו שצריך לעשות בשותפות וחיבורים. עסקתי בעיקר בחינוך כי זה הלב שלי, שם אני נמצא".

השר נחמן שי, שהגיע לקלפי בירושלים, אמר כי "הצטרפות של מועמדים חדשים זה סימן בריא למפלגה ובכלל לחיים הפוליטיים. אנשים רוצים להשתלב בפוליטיקה ואני מקבל אותם ברכה. בפעם הקודמת הייתי בכלל בארה"ב, עכשיו אני פה, עובד קשה, אבל זה סוג של גזר דין שאתה לא יודע מה התוצאה". שי ציין כי הוא פנה בין היתר לחברי המפלגה הוותיקים, והציב לעצמו מטרה לקבל את המשרד לשוויון חברתי בממשלה הבאה.
גם חברת הכנסת אמילי מואטי מקווה להיבחר מחדש. "חברי המפלגה בחרו בי ונתנו את אמונן. אני מקווה שהם חשו מיוצגים, נהגתי בקול שלהם בחרדת קודש ובענווה", אמרה. "משכן הכנסת גדול מסך יושביו. מתקבלות בו ההחלטות הכי חשובות, זה היכל התיקון וכולי תקווה להמשיך ולשרת אזרחי ישראל מהכנסת".
מלבד הח"כים המכהנים נרשמו גם 25 מתמודדים חדשים - בהם יאיר (יאיא) פינק, ראש המטה של שלי יחימוביץ' בזמן כהונתה כיו"ר המפלגה; גיל ביילין, בנו של יוסי ביילין, חבר במפלגה לשעבר; מהרטה ברון רון, כוכבת הריאליטי "השגריר"; תומר אביטל, הפעילה החברתית דינה דיין ונוספים.

2 צפייה בגלריה
מרב מיכאלי מצביעה בפריימריז של העבודה
מרב מיכאלי מצביעה בפריימריז של העבודה
33 מועמדים נאבקים להצטרף לרשימתה. יו"ר המפלגה מיכאלי
(צילום: מוטי קמחי)
פינק עצמו אמר כי "פעם הייתה ברית היסטורית בין העבודה לציונות הדתית, והציונות הדתית הייתה הגורם הכי מתון במדינה. לפי סקר שעשיתי, שני מנדטים יכולים לבוא למפלגת העבודה כי הם מאמינים שקדושת החיים יותר חשובה מקדושת האדמה, והם כן חברתיים ורוצים לצמצם פערים חברתים כלכליים, והם לא אוהבים את סמוטריץ', בן גביר ואיילת שקד. אז אני אעבור ישיבה-ישיבה, קיבוץ דתי אחרי קיבוץ דתי, בית כנסת-בית כנסת ואנסה להרחיב את שורות מפלגת העבודה". אביטל ציין כי הוא מתכוון "להביא את המלחמה בשחיתות, להפוך את הכנסת לשקופה ולהפסיק את כל קשרי ההון-השלטון".
יו"ר המפלגה מרב מיכאלי אמרה היום כי "בכנסת האחרונה סיעת העבודה הייתה ללא שום ספק הסיעה הכי טובה בכנסת ישראל, כל אחד ואחת מהח"כים והח"כיות, וגם כקבוצה שעבדה ביחד, בשיתוף פעולה וללא מחנאות והצבעות סוררות. באמת הסיעה הכי יציבה ואפקטיבית. אני אשמח לראות את כל אחד ואחת מהן חוזרות לכנסת, כמובן שבתוספת מועמדות ומועמדים חדשים ומעולים שיש לנו. אנחנו מתכוונים להגדיל את מספר המנדטים שלנו כך שללא ספק תהיה כאן נבחרת מנצחת".
פורסם לראשונה: 23:45, 08.08.22