הסיוע לעסקים הגיע - אבל באיחור: חודשיים אחרי שפורסמה ההתחייבות לסייע לעסקים להתמודד עם דרישות משרד הבריאות במהלך משבר הקורונה, פרסמו היום (ד') משרדי האוצר והכלכלה את התוכנית שאמורה לעשות זאת, בהיקף של 700 מיליון שקל.
התוכנית החדשה מקצה 310 מיליון שקל להשתתפות בביצוע התאמות פיזיות בעסקים (כמו מסחר מקוון או הטמעת ייצור מתקדם), באמצעות מענקי סיוע לעסקים קטנים ובינוניים עם השתתפות של עד 50% או 10,000 שקל בהשקעות; ומענקים להטמעת טכנולוגיות סליקה מתקדמות ללא מגע או חיבור לתשתית אינטרנט מהירה בסיבים אופטיים. זאת, לצד מענקים שכבר קיימים היום במשרד הכלכלה, אך "נצבעים" כעת מחדש לטובת ההתמודדות עם הקורונה.
1 צפייה בגלריה
ישראל כץ באולפן ynet
ישראל כץ באולפן ynet
שר האוצר, ישראל כץ
(צילום: חגי דקל)
עוד מחלקת התוכנית 255 מיליון שקל למרכזי המעוף הקיימים, שנותנים שירותי ייעוץ לעסקים, קורסים והדרכות, וכן 135 מיליון שקל לעידוד ביצוע השקעות בתעשייה היצרנית ועידוד הייצוא, במטרה לנצל הזדמנויות בתקופת הקורונה, לסייע בהוצאות שיווק לצורך ייצוא ולסייע בהשקעות בתעשייה המסורתית לצורך שיפור הפריון.
אותם 700 מיליון שקל הובטחו בעבר לעסקים ולתעשייה במסגרת חבילת הסיוע בהיקף 80 מיליארד שקל שניתנה בסוף מרץ, ובינתיים גדלה (תיאורטית) ל-100 מיליארד שקל. בחודשים האחרונים גורמים שונים במשק ביקרו את ההבטחה של האוצר, והתריעו כי היא בסך הכל מיחזור של תקציבים קיימים של משרד הכלכלה.
התוכנית שפורסמה כעת אכן מתבססת במידה רבה על צעדים קיימים של משרד הכלכלה, אולם מאחר שלא אושר עדיין תקציב לשנת 2020, כל תקציב מעבר לתקציב ההמשכי מבוסס על שנה שעברה.