רשות התחרות אישרה לאלטשולר שחם לרכוש את בית ההשקעות פסגות. על אף שמדובר במיזוג במסגרתו גוף הגמל הגדול בישראל רוכש את הגוף השני בגודלו הרשות החליטה לאפשר את המיזוג, ומצאה כי הוא אינו פוגע בתחרות בתחומים. לפי הערכות, הקלוזינג להשלמת העסקה צפוי במהלך השבוע הקרוב.

כבר בשבוע שעבר התכנסה הוועדה המייעצת של רשות התחרות, אך היא לא קיבלה החלטה לאשר את המיזוג, וקיימה היום דיון נוסף, שבעקבותיו החליטה לאשר את המיזוג.
3 צפייה בגלריה
בית פסגות בתל אביב
בית פסגות בתל אביב
בית פסגות בתל אביב
(צילום: ניצן דרור)
"בעקבות המיזוג, היקף הנכסים המנוהלים בידי אלטשולר שחם צפוי להתקרב להיקף שמנוהל על ידי חמש חברות הביטוח הגדולות שפועלות בתחומים אלה. בחינה של הדינמיקה התחרותית המתקיימת בתחום העלתה כי מדובר בשווקים שבהם פועלים מגוון של שחקנים וחסמי המעבר ביניהם נמוכים יחסית.
רפורמות שונות שננקטו על ידי רשות שוק ההון בשנים האחרונות הקלו על מעברים של לקוחות בין המתחרים השונים בתחום ועודדו צמיחתם של מתחרים קטנים. לאור כך ולמרות שאלטשולר שחם היא שחקן מוביל במוצרים מסוימים, המיזוג אינו צפוי להקנות לה כוח שוק שעלול לפגוע בתחרות או בציבור", הסבירו ברשות התחרות את הסיבות לאישור המיזוג שבעקבותיו יחלוש אלטשולר שחם על שליש משוק הגמל עם נכסים של 200 מיליארד שקל.
3 צפייה בגלריה
גילעד אלטשולר
גילעד אלטשולר
גילעד אלטשולר מנכ"ל משותף באלטשולר שחם
(אוראל כהן)
באשר לשוק הפנסיה, שם אלטשולר שחם אמנם שחקן קטן עם נכסים של 20 מיליארד שקל, אך המיזוג יביא ליציאתו של פסגות מהשוק, ולירידה במספר השחקנים ל-7. למרות זאת ברשות התחרות לא מודאגים: "בתחום הפנסיה, הצדדים פועלים לצד עוד מספר שחקנים, רובם חברות ביטוח. חברות הביטוח מנהלות את חלק הארי של הנכסים בתחום. בתי ההשקעות, ביניהם אלטשולר ופסגות, התחילו לאחרונה לחדור לתחום בזכות הליך קביעת קרנות ברירות מחדל נבחרות על ידי רשות שוק ההון, אך חלקן בתחום עדיין קטן יחסית (ובפרט חלקה של פסגות). באופן כללי אנו עדים בשנים האחרונות לירידה משמעותית בדמי הניהול גם עבור חוסכים שאינם אקטיביים בבחירת מוצר פנסיוני", נימקו את החלטתם לאשר את המיזוג.
3 צפייה בגלריה
זהבית כהן מקרן אייפקס
זהבית כהן מקרן אייפקס
זהבית כהן מקרן אייפקס
(צילום: מוטי קמחי)
מי שעוד אמור לאשר את המיזוג היא רשות שוק ההון. הרשות צפויה לאשר זאת, אך להציב תנאי ולפיו על אלטשולר שחם למכור 6-8 מיליארד של מנכסי פסגות תוך פרק זמן מסוים, וזאת מכיוון ששתי החברות יחד כבר חורגות מרף הנכסים המותר למיזוגים, שעמד נכון לסוף שנת 2020 על 206 מיליארד שקל.
מאלטשולר שחם נמסר: "אנו שמחים על העבודה המקצועית והאישור שהתקבל מצד הרגולטורים, אשר רואים בנו בית טוב לעמיתי פסגות".