במשרד האוצר מעריכים כי ההחלטה להעביר את כל הנכנסים למדינת ישראל לבידוד בן שבועיים תפגע בתוצר בהיקף של כ-4.3 מיליארד שקל. על פי ההערכות שרווחו עד היום, העלות המשקית בעקבות ההתפרצות עמדה על כמיליארד שקל.
עם זאת, ההחלטה שלא לדרוש מ-150 אלף הישראלים שחזרו מחו"ל בשבועיים האחרונים להיכנס לבידוד רטרואקטיבית, חסכה לפי ההערכות כחצי מיליארד שקל.
1 צפייה בגלריה
מחלקה ייעודית לחולי קורונה נפתחה בבי"ח השרון
מחלקה ייעודית לחולי קורונה נפתחה בבי"ח השרון
מחלקה ייעודית לחולי קורונה בבי"ח השרון
(צילום: רמי זרנגר)
על פי הערכות האוצר, כ-70 אלף ישראלים יידרשו כעת להכנס לבידוד בעקבות ההחלטה שהתקבלה אמש, מה שיביא לעלות משקית של כחצי מיליארד שקל.
מלבד זאת צפויה פגיעה של כ-1.9 מיליארד שקל בייצוא מוצרי ההייטק והשירותים בתחום. עלות משמעותית נוספת היא הפגיעה בייצוא סחורות וירידה בצריכה, בהיקף של כשני מיליארד שקל, שכן 60% מהסחורות מובל היום באוויר. ביטול הטיסות ייאלץ את השוק למצוא פתרונות חלופיים אולם הם לא יהיו אידיאליים ככל הנראה ייקח זמן לארגן אותם.
נכון לעכשיו, תחת ההנחה כי התפרצות הקורונה תתמתן או תיפסק בחודשים הקרובים עם בוא הקיץ, הפגיעה תעמוד על כ-1% תוצר בהיקף של כ-14 מיליארד שקל. אולם, יחד עם זאת מבהירים באוצר כי קיימים סימני שאלה רבים, לא רק לגבי היכולת של ישראל והעולם להתמודד עם נגיף הקורונה אלא גם ביחס להשפעת הצניחה במחירי הנפט על הצמיחה העולמית.