הדולר ממשיך במגמת ההיחלשות שלו בימים האחרונים, במקביל להתחזקות השקל: נסחר סביב 3.71 שקלים לאחר ששערו היציג נקבע ביום שישי על 3.728 שקלים. השער היציג של האירו נקבע על 4.047 שקלים ביום שישי, והבוקר הוא נסחר בעליות קלות סביב 4.06 שקלים. מדובר בשיא שלילי לדולר מאז אמצע אוגוסט, לפני שלושה חודשים.
הירידה בדולר נובעת בין השאר מנתוני ירידת האינפלציה בארה"ב לשיעור של 3.2% בשנה, שפורסמו ביום שלישי בשבוע שעבר, אחרי שהצפי היה לירידה מתונה יותר. יום לאחר מכן פורסמו נתוני האינפלציה של ישראל, שגם הם הפתיעו מעט לטובה וקבעו את האינפלציה השנתית על 3.7%.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו, האזינו לפודקאסט הכלכלי היומי "כסף חדש", וסמנו "כלכלה" בהתראות אפליקציית ynet
1 צפייה בגלריה
שקל דולר ואירו
שקל דולר ואירו
דולר, אירו ושקל
(צילום: shutterstock)
המשך הירידה באינפלציה בארה"ב ובישראל מבטיחים כי בתקופה הקרובה הסתיימו העלאות הריבית ואף צפויה לפחות בישראל הפחתה ראשונה של הריבית, ייתכן שכבר ב-27 בחודש. הפחתת הריבית צפויה לסייע למשק בעת מלחמה, להקטין את הנטל על נוטלי ההללוואות ולמנוע קשיי נזילות נוספים לעסקים.
יצויין שהדולר ירד בשלושת השבועות האחרונים בכ-30 אגורות לאחר שחצה את רף 4 השקלים בעקבות פרוץ המלחמה. כזכור, הדולר נסחר לפני שבועות ספורים כבר סביב 4.08 שקלים, והאירו הגיע אז עד ל-4.3 שקלים.
בתחילת החודש הודיע בנק ישראל כי יתרות מטבע החוץ של הבנק הסתכמו בסוף חודש אוקטובר 2023 בסך של 191.2 מיליארד דולר, לאחר שמכר במהלך אוקטובר 8.2 מיליארד דולר - מה שגם יכול להסביר לפחות חלק מהתחזקות השקל.