הקורונה מפחיתה את הצפיפות: בזמן שמשרד ראש הממשלה בוחן צעדים לצמצום מספר הנוסעים באוטובוסים וברכבות כחלק מהצעדים הננקטים להאטת קצב התפשטות נגיף הקורונה, הנוסעים מתחילים להתרחק מהתחבורה הציבורית, שפחות עמוסה מהרגיל בימים האחרונים.
ברכבת ישראל נרשמה בימים האחרונים ירידה של כ-7% במספר הנוסעים היומי הממוצע, שמשמעותה הפחתה של 10-15 אלף נסיעות יומיות.
1 צפייה בגלריה
חיטוי וניקוי אוטובוסים בדרום קוריאה
חיטוי וניקוי אוטובוסים בדרום קוריאה
חיטוי וניקוי אוטובוסים בדרום קוריאה
(צילום: AFP)
באגד מדווחים על ירידה קלה, שמורגשת בשעות אחר הצהריים והערב. "אין ממש שינוי בשעות השיא, נראה שאנשים ממשיכים לעשות את דרכם לעבודה וללימודים כמעט ללא שינוי. אבל בשעות של נסיעות פנאי, לקניות ולבילויים כבר מרגישים ירידה קלה במספר הנוסעים", אומר רון רטנר, דובר אגד.
לדבריו, "התחושה היא שמי שחייב - נוסע, ומי שלא, חושב פעמיים. פורים הוא בדרך כלל ימי שיא בנסיעה באוטובוסים, אנחנו מעריכים שהשנה זה ייראה אחרת, עם פחות נסיעות למסיבות ואירועים, שחלקם בכלל בוטלו לרגל המצב".
אבי פרידמן, יו"ר אגד, הודיע אתמול במכתב לעובדים כי החברה תתחיל להפעיל מחרתיים (רביעי) מוקד מיוחד לפניותיהם בנושא הקורונה.
בדן באר שבע ודן בדרום החלו לחטא אוטובוסים ואת חדרי הנהגים. בדרום עדיין לא מזהים ירידה במספר הנסיעות הרגילות, אך מדווחים על ביטול הזמנות לנסיעות מיוחדות - טיולים ופעילויות חוץ בית ספריות ממשרד החינוך. גם ברכבת הקלה בירושלים לא זוהה בינתיים שינוי במספר הנוסעים.