הודעת 12 מועדוני הכדורגל הגדולים באירופה על כניסתם לליגה חדשה שמענק הכניסה אליה יהיה 350 מיליון דולר, הקפיצה את מניותיהן של קבוצות הכדורגל שנסחרות בבורסות.
נעילה מעורבת בבורסות אירופה: מדד דאקס הגרמני נחתך ב-0.5%, פוטסי הבריטי נסוג ב-0.3% וקאק הצרפתי עלה ב-0.2%. ברקע ההודעה: מניית מועדון הכדורגל יובנטוס זינקה ב-17.9% במילאנו. בפרנקפורט קפצה מניית מועדון הכדורגל דורטמונד ב-10.7%.
1 צפייה בגלריה
ווסטון מקני מול פדרי ודה יונג מברצלונה
ווסטון מקני מול פדרי ודה יונג מברצלונה
משחק בין יובנטוס לברצלונה
(צילום: EPA)
בורוסיה דורטמונד, שמשחקת בליגה הגרמנית, הודיעה שלא תצטרף ליוזמת הסופרליג של הקבוצות הגדולות מספרד, אנגליה ואיטליה. לפי דורטמונד, "המועדון מחויב לרפורמה של ליגה האלופות, דחינו את ההצטרפות לסופרליג". מנכ"ל הקבוצה, הנס יואכים ואצקה, אמר שגם באיירן מינכן ולייפציג הביעו התנגדות למפעל החדש.
הקבוצות השותפות להודעה על פתיחת הליגה הן ריאל מדריד, ברצלונה ואתלטיקו מדריד מספרד, מילאן, יובנטוס ואינטר מאיטליה, ושש קבוצות הכדורגל האנגלי: ארסנל, צ'לסי, טוטנהאם, ליברפול, מנצ'סטר סיטי ומנצ'סטר יונייטד.
ההקשר המקומי: הישראלי עידן עופר, בעל השליטה בחברה לישראל ובצים, מחזיק ב-33% מהבעלות על אתלטיקו מדריד.
הקבוצות הכריזו על הקמת סופרליג סגורה ומנותקת מאופ"א, שבעצם אמורה להחליף את ליגת האלופות של אופ"א. זאת לאחר שבמשך שנים נשמעו ספקולציות לגבי הקמת הסופרליג - ליגה עם כל הקבוצות הגדולות של אירופה: פיפ"א, אופ"א ופדרציות הכדורגל של כל היבשות.
מדובר ברעידת אדמה של ממש בכדורגל האירופי שהובילה לתגובות חריפות ברחבי הענף. אופ"א והליגה הגדולות יצאו באיום משלהן רגעים אחרי שנפוצו הידיעות על ההכרזה על הסופרליג. "מועדונים שמעורבים במה שמכונה 'הסופרליג' יורחקו מהליגה המקומית והתחרויות המקומיות ומהתחרויות האירופאיות והבינלאומית" נמסר מאופ"א, שגם שוקלת לתבוע את הקבוצות ב-60 מיליארד אירו - לא ברור באיזו עילה. "השחקנים שלהן לא יקבלו את ההזדמנות לייצג את הנבחרות הלאומיות שלהם", טענו באופ"א ואף קראו ל"אוהבי כדורגל, אוהדים ופוליטיקאים להצטרף אלינו ולהילחם נגד פרויקט כזה. האינטרס האישי של מעט (מועדונים) הלך רחוק מדי. מספיק זה מספיק".
גם איגוד האוהדים האירופאי הביע התנגדות למהלך: "התחרות הזו נוצרה מאחורי גבנו על ידי בעלי קבוצות מיליארדרים שלא מתחשבים כלל וכלל בהיסטוריה של המשחק וממשיכים להתייחס לכדורגל כאל רכוש שלהם". אפילו ממשלות אירופאיות גינו את המהלך. בממשלה הבריטית טענו שהמהלך "יהרוס את פירמידת הכדורגל" וש"האוהדים צריכים להיות בלב כל ההחלטות בכדורגל".
פורסם לראשונה: 12:21, 19.04.21