הסטארטאפ Peas Of Bean מקיבוץ דן, שנבחר על ידי שופרסל כיצרן המבורגרים טבעוניים תחת המותג הפרטי של הרשת, מתרחב ומקים מפעל בקריית שמונה בעלות של 10 מיליון שקל, אשר יעסיק 45 עובדים.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
Peas Of Bean, שבבעלות היזמים נעם פתחה מקיבוץ דן והשף סטט לוין ממחניים, החל את דרכו בתוכנית בחממת הפודטק "אקסלרטור 8XLR" של אראל מרגלית ועיריית קריית שמונה. הסטארטאפ פיתח תחליפי בשר מחומרים טבעיים בלבד, כמו עדשים שחורות, פירות יבשים, אפונה וחומוס, ללא חומר משמר.
2 צפייה בגלריה
בורגרים טבעוניים של המותג הפרטי של שופרסל
בורגרים טבעוניים של המותג הפרטי של שופרסל
יצרן ההמבורגר הטבעוני של שופרסל: יקים מפעל בקריית שמונה בעלות של 10 מיליון שקל
(צילום: יח"צ)
משרד הכלכלה ומינהל אזורי התעשייה אישרו השבוע המלצה להקצאת קרקע למפעל בפטור ממכרז, וכן סבסוד המדינה ל-90% מעלות פיתוח הקרקע, ללא גביית עלויות קרקע על ידי מנהל מקרקעי ישראל, להקמת מפעל פודטק של החברה באזור התעשייה הצפוני בקריית שמונה. מדובר במפעל הראשון שאושר בפארק תעשיות הפודטק שנבנה בימים אלה באזור התעשייה הצפוני בקריית שמונה, ומשתרע על 117 דונם.
ראש עיריית קריית שמונה, אביחי שטרן, אמר: "העובדה שמיזם כזה צמח באקסלרטור בקריית שמונה, וכעת מקים מפעל שיעסיק כ-45 עובדים, מוכיח כי תחום הפודטק יכול לשמש מנוע צמיחה אזורי לגליל כולו".
2 צפייה בגלריה
כבישים ריקים בקריית שמונה
כבישים ריקים בקריית שמונה
ראש עיריית קריית שמונה: "תחום הפודטק יכול לשמש מנוע צמיחה לגליל כולו"
(צילום: אביהו שפירא)
קטגוריית הפודטק הינה אחת מקטגוריות הסטארטאפים המתקדמות בישראל עם למעלה מ-300 חברות פודטק חדשות רק ב-5 השנים האחרונות ומהווה חלק משוק המזון העולמי בשווי של למעלה מ-11 טריליון דולר.
מנהל הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים ומ"מ מנהל מינהל אזורי תעשייה, רן קויתי, מסר: "כחלק מיישום החלטת הממשלה, מינהל אז"ת מתעדף מפעלים בענף המזון, המבקשים המלצה להקצאת קרקע בפטור ממכרז וסבסוד במתחם הפודטק באזור התעשייה הצפוני בקריית שמונה".