עברנו את ראש השנה וגם את כיפור ועכשיו נשב כולנו סביב הסוכה ונעשה אושפיזין, אבא ינענע לולב, אימא תרוץ לקנות אתרוג ואני ואחיותיי נקשט את הסוכה בגזרי נייר שהכנו לבד: כך מסתכמים זיכרונותיי מהחג הכייפי והססגוני הזה.
למתכונים נוספים של נופר זוהר:
4 צפייה בגלריה
טאבולה ועוף בשזיפים - נופר זוהר
טאבולה ועוף בשזיפים - נופר זוהר
ארוחה חגיגית נפתחת עם סלט טאבולה סלק ורימונים
(צילום: אביגיל עוזי)
את המתכונים היום בחרתי בהשראת הבית שלי. אז נכון שהם לא בהכרח מהמטבח המרוקאי, אבל אימא נהגה להכין אותם בסוכות כדי לגוון ולהפתיע. לימים טובים ושמחים מאלה.
ביניים
המצרכים:
500 גר' כבדי עוף נקיים
4 בצל, פרוס לטבעות
5 כפות שמן לטיגון הבצל
1/2 כפית מלח ים
1/2 כפית פלפל שחור
6 תמרי מג׳הול לחים, מגולענים
1 כף סילאן
4 צפייה בגלריה
טאבולה ועוף בשזיפים - נופר זוהר
טאבולה ועוף בשזיפים - נופר זוהר
כבדי עוף עם תמר מג'הול ובצל מקורמל
(צילום: אביגיל עוזי)
אופן ההכנה:
  1. משמנים את הכבדים בקערה וצורבים עד מידת עשייה מדיום ועד שכל הדם נעלם מהכבד.
  2. שמים בסיר רחב טבעות בצל עם שמן, ומטגנים על להבה איטית עד צבע זהוב ענברי.
  3. מוסיפים את הכבדים שצרבנו, ומתבלים במלח ובפלפל.
  4. מקפיצים הכל למשך חמש דקות בסיר, עד שהכבדים משחימים. מוסיפים את התמרים המגולענים ואת כף הסילאן ו-4 כפות מים. מכבים את הלהבה, מתקנים את התיבול של המלח והפלפל לפי טעמכם, ומגישים.
ביניים
המצרכים:
1 ק"ג שוקי עוף
10 בצלצלי שאלוט, קלופים
4 שיני שום
15 שזיפים טריים, חצויים ללא הגרעין, מעורבבים עם 2 כפות סוכר חום בקערה (עד שמגירים נוזלים)
1 כוס מים
מלח ים לפי טעם
פלפל שחור
6 ענפי תימין - רק העלים
1/4 כפית אגוז מוסקט, טחון
1/4 כפית פלפל אנגלי
1 מקל קינמון
2 כפות שמן לטיגון העוף
4 צפייה בגלריה
טאבולה ועוף בשזיפים - נופר זוהר
טאבולה ועוף בשזיפים - נופר זוהר
עוף בשזיפים ובצלי שאלוט
(צילום: אביגיל עוזי)
אופן ההכנה:
  1. צורבים את העוף בסיר רחב. מוסיפים את בצלי השאלוט וצורבים עד לקבלת צבע זהוב.
  2. שמים בקערה נפרדת שזיפים מגולענים וסוכר חום, ומעסים עד שיוצאים נוזלים.
  3. מוסיפים את השזיפים המעוכים לעוף ושאלוט הצרוב בסיר עם כוס מים ותבלינים ומוסיפים גם את התימין.
  4. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כשעה ורבע עד שהעוף רך ונמס.
  5. אפשר (לא חובה) גם להכניס ל-10 דקות לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 220 מעלות עד לקבלת צבע שזוף וחגיגי.
ביניים
המצרכים:
1/2 1 כוס בורגול דק
1 כוס מיץ סלק, סחוט
1/2 כפית מלח
1/4 צרור רוקט, קצוץ
1/2 רימון, מפורק לגרגירים
10 ענפים של נענע (רק העלים)
1/4 צרור פטרוזיליה, קצוץ
2 כפות צנוברים
1 לימון, סחוט למיץ
2 כפות שמן זית
4 צפייה בגלריה
טאבולה ועוף בשזיפים - נופר זוהר
טאבולה ועוף בשזיפים - נופר זוהר
טאבולה סלק ורימונים
(צילום: אביגיל עוזי)
אופן ההכנה:
  1. סוחטים מיץ סלק במעבד מזון.
  2. שופכים לקערה עם הבורגול עד שמתנפח.
  3. קוצצים את כל עשבי התבלין והרימון, מתבלים במלח, טועמים ומגישים עם צנוברים מלמעלה.