
אצבעות סלמון בתנור בציפוי פריך של אגוזים ותבלינים
(צילום: אולגה טוכשר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
700
גרם
פילה סלמון ללא עור
1/2
כוס
אגוזי מלך
1/2
כוס
אגוזי פקאן
1/2
כוס
שקדים
2
כפיות
פפריקה מתוקה
1
כפית
שטוחה מלח
1/2
כפית
פלפל שחור
1/2
כפית
שבבי צ'ילי חריף (לא חובה)
2
כפות
שמן זית לשימון הדג
:רשימת קניות עבור המתכון
אצבעות סלמון בתנור בציפוי פריך של אגוזים ותבלינים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/b1ylbtjg2אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מכינים את הציפוי: שמים במעבד המזון את האגוזים והשקדים ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה עם גושים קטנטנים. מעבירים לצלחת גדולה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
- מייבשים היטב את פילה הסלמון, חותכים אותו לרצועות בגודל רצוי ומברישים בכמות ממש קטנה של שמן זית.
- מעבירים את רצועות הסלמון לצלחת עם תערובת הציפוי ומצפים אותן מכל הצדדים. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- אופים את הסלמון בתנור 20-15 דקות, עד שהאצבעות משחימות.
- מגישים מיד בליווי מיץ לימון או רוטב. שומרים במקרר בכלי אטום.





