אצבעות סלמון בתנור בציפוי פריך של אגוזים ותבלינים
כשר
צמחוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
30 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
אצבעות סלמון בתנור בציפוי פריך של אגוזים ותבלינים
(צילום: אולגה טוכשר)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
700
גרם
פילה סלמון ללא עור
1/2
כוס
אגוזי מלך
1/2
כוס
אגוזי פקאן
1/2
כוס
שקדים
2
כפיות
פפריקה מתוקה
1
כפית
שטוחה מלח
1/2
כפית
פלפל שחור
1/2
כפית
שבבי צ'ילי חריף (לא חובה)
2
כפות
שמן זית לשימון הדג
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. מכינים את הציפוי: שמים במעבד המזון את האגוזים והשקדים ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה עם גושים קטנטנים. מעבירים לצלחת גדולה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
  3. מייבשים היטב את פילה הסלמון, חותכים אותו לרצועות בגודל רצוי ומברישים בכמות ממש קטנה של שמן זית.
  4. מעבירים את רצועות הסלמון לצלחת עם תערובת הציפוי ומצפים אותן מכל הצדדים. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  5. אופים את הסלמון בתנור 20-15 דקות, עד שהאצבעות משחימות.
  6. מגישים מיד בליווי מיץ לימון או רוטב. שומרים במקרר בכלי אטום.