
אוכל
(צילום: אסתר דורון צרפתי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לצ'יפס:
2-3
יחידות
תפוחי אדמה אדומים
קלופים
1
ליטר
ליטר שמן קנולה
לטיגון עמוק
לחביתה:
3
יחידות
ביצים גודל L
מלח
לפי הטעם
פלפל שחור
לפי הטעם
1
כפית
שמן
לסלט:
1
יחידה
עגבניה
קצוצה
1
יחידה
מלפפון
קצוץ
1/4
יחידה
בצל סגול
קצוץ
מעט
כוסברה טרייה
קצוצה
מלח
לפי הטעם
פלפל שחור
לפי הטעם
להגשה:
פיתות
מיונז מתובל בפלפל שחור
או כל ממרח אחר שאוהבים (קטשופ, חרדל, סחוג, טחינה)
:רשימת קניות עבור המתכון
סוגר פינה: צ'יפס חביתה בפיתה על הגז
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/bjf7jtorjאופן הכנה:
- הצ'יפס: פורסים את תפוחי האדמה לאצבעות לא עבות מדי - צורת צ'יפס.
- מחממים את השמן בסיר עמוק או במחבת גדולה. כשהשמן חם (אפשר לדעת שהשמן חם דיו אם מכניסים לתוכו כף עץ ורואים בועות עולות), מטגנים את הצ'יפס, עד להזהבה 10-5 דקות (תלוי בעובי הצ'יפס) או עד שמוכן. מוציאים לנייר סופג ושומרים בצד.
- החביתה: טורפים בקערה את הביצים עם המלח והפלפל. מוסיפים את הצ'יפס ומערבבים.
- מחממים את השמן במחבת ומעבירים את התערובת. מטגנים כמה דקות עד שהתחתית מזהיבה, הופכים לצד שני ומטגנים עד להזהבה גם כן. אפשר גם לחלק את התערובת למנות ולטגן חביתות אישיות לכל אחד, אבל קחו בחשבון שזה ייקח הרבה יותר זמן הכנה.
- הסלט: קוצצים את כל המרכיבים, שמים בקערה ומערבבים יחד.
- ההגשה: שורפים את הפיתות על גז (שמים את הפיתה ישירות על הלהבה הכי גדולה בכיריים ושורפים למשך כמה שניות, הופכים, מחזיקים כמה שניות נוספות ומניחים על השיש), מורחים בממרח מועדף, מכניסים את החביתה עם הצ'יפס, מוסיפים מהסלט (ולא שוכחים את המיץ) ומגישים מיד.
עוד מתכונים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"





