לטובת המתכון נדרשת הכנה של תערובת גלידה בטעם לבחירתכם. מתכון מהיר מצורף כאן.
גלידונית של מורן לילה
כשר
צמחוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
460 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
4
גלידונית של מורן לילה
(צילום: דניאל לילה. סגנון: עמית פרבר)
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
3
תבניות אינגליש קייק
200
גרם
שוקולד מריר, חלב או לבן
2
כפות
שמן
גלידה לבחירתכם - קנויה או ביתית
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:

1. מחלקים את הגלידה בין 3 תבניות אינגליש קייק מרופדות בניילון נצמד. מקפיאים למשך לילה. מחלצים וחותכים כל משטח גלידה לרוחבו לקבלת כ-13 אצבעות ברוחב 1.5-2 ס"מ. מסדרים על מגש מרופד בנייר אפייה ושומרים במקפיא.
2. ממיסים 200 גרם שוקולד במיקרו או על בן מארי ורק אחרי שהוא נמס מערבבים לתוכו 2 כפות שמן. טובלים כל מלבן גלידה (בעזרת מזלג) בשוקולד ומניחים על מגש עם נייר אפייה. לציפוי מקצועי יותר מניחים את מלבני הגלידה על גבי רשת שמונחת על מגש ויוצקים את השוקולד מלמעלה, כך שמתקבל ציפוי מכל הצדדים למעט בתחתית. בכל מקרה מעבירים למקפיא להתייצבות.

המתכון מתוך "השולחן". למתכוני גלידה נוספים