בזכות השקיות, ולמרות הבישול הארוך, התוצאה אינה ערבוביה ואפשר ליהנות מהטעמים של כל רכיב בנפרד.

עוף ודגנים
(צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לציר:
1
עוף מחולק ל-8, אם לא מחלקים לבד, מבקשים מהקצב את הגב והגרון - הם ישמשו להכנת הציר
2
בצלים חתוכים ל-6
2
גזרים חתוכים למקטעים גסים
2
גבעולי סלרי אמריקאי (עם העלים)
1
כרשה חתוכה למקטעים גסים
1/2
צרור פטרוזיליה
1
מכל קטן רסק עגבניות
(100 גרם)
לשקיות:
1
כוס
חיטה מושרית שעתיים במים ומסוננת
1
כוס
גרעיני שיבולת שועל שלמים מושרים שעתיים בשפע מים ומסוננים
(נראים כמו גרגירי אורז כהים ושמנים)
1
כוס
גרגרי חומוס מושרים לילה ומסוננים
1
כוס
שעועית לבנה, אדומה או שחורת עין מושרית לילה ומסוננת
4
כפות
שמן זית
2
ענפי מרווה - עלים בלבד
3
כפות
מלח
להרכבת הסיר:
4
ארטישוקים ירושלמיים קלופים
1
שורש סלרי קלוף
1
שורש פטרוזיליה קלוף
5
תפוחי אדמה בינוניים קלופים
1
בצל בקליפתו חתוך ל-4
1
ראש שום
:רשימת קניות עבור המתכון
תבשיל עוף, קטניות ודגנים בשקיות קוקי
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/bjyru3l2glאופן ההכנה:
מכינים את הציר -
מחממים תנור ל־220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מניחים בצלים, גזרים, סלרי, כרשה, צוואר וגב עוף בקערה ומעסים לתוכם את רסק העגבניות. מעבירים לתבנית התנור וצולים כ־30 דקות עד שהעוף והירקות משחימים.
מעבירים את תכולת התבנית לסיר רחב ומוסיפים פטרוזיליה ומים לכיסוי ועוד כ־5 ס"מ מעל (ודאו שאתם מוסיפים לא פחות מ-½2 ליטר מים). מביאים לרתיחה ומקפים קצף. מנמיכים להבה לבינונית ומבשלים על סף רתיחה שעתיים לפחות ועד 5 שעות. מסננים ושומרים את הציר.
מרכיבים את הסיר -
יוצקים שמן זית לסיר רחב בעל תחתית כבדה ומסדרים על התחתית בצפיפות ארטישוק ירושלמי, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, תפוחי אדמה ובצל. מניחים ראש שום ומסדרים נתחי עוף מעל הירקות.
ממלאים את השקיות -
מעבירים חיטה, שיבולת שועל, חומוס ושעועית לשקיות קוקי – שקית נפרדת לכל אחד – ויוצקים כף שמן זית לכל שקית, מפזרים עלי מרווה בין השקיות.
יוצקים 1/2 ליטר (2 כוסות + כף) מהציר לתוך מד ליטר (או כל כד אחר), מוסיפים 1/2 ליטר מים ו־3 כפות מלח, יוצקים את הנוזל בין השקיות שווה בשווה וסוגרים לאיטום.
מסדרים את השקיות מעל העוף כך שיכסו אותו. יוצקים את יתר הציר לסיר כך שיגיע לפחות לגובה של 3/4 מגובה השקיות (אם חסרים נוזלים מוסיפים מים) ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים להבה לבינונית־נמוכה ומבשלים 3 שעות בבעבוע עדין, עד שהנוזלים מצטמצמים כמעט כליל, העוף נופל מהעצם והירקות רכים.
המתכון מתוך "השולחן". למתכוני ארוחה מפסקת נוספים





