
מתכונים פסטיה אישית עם עוף ומשמשים
(צילום: אורה קורן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
10
יח'
משמשים מיובשים גדולים (או כמות זהה של חמוציות שלמות)
2
יח'
עופות מבושלים (ללא החזה), מפורקים (ללא העור והעצמות)
250
גרם
שפונדרה מבושלת
שמן זית
כמון טחון או חוואיג' למרק
קורט קינמון (לא חייבים)
1
יח'
בצל, קצוץ
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כוסברה/פטרוזיליה (לא חייבים)
10
יח'
עלי פילו, מופשרים לפי הוראות היצרן
לקישוט:
אבקת סוכר
קינמון טחון
:רשימת קניות עבור המתכון
המשמשים בפנים, הקינמון בחוץ: מתכון לפסטיה עוף ובשר
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/bkjpoucciאופן ההכנה:
- משרים את המשמשים במים חמימים 60-30 דקות, עד לריכוך. מוציאים, פורסים כל משמש לשמונה חלקים ושומרים בצד.
- מפוררים את נתחי העוף המבושל ואת השפונדרה לקערה גדולה ומערבבים. שומרים בצד.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבניות האישיות.
- מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בו את התבלינים עד שריחם עולה. מוסיפים את הבצל ומערבבים. מטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את תערובת העוף והבשר, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מטגנים יחד כדקה ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את המשמשים הקצוצים לקערה עם העוף ומערבבים עד לפיזור אחיד, מוסיפים גם את הפטרוזיליה הקצוצה (אם משתמשים) ומערבבים. מצננים בצד.
- מוציאים עלה פילו אחד (את היתר מכסים במגבת), מברישים אותו במעט שמן זית. מניחים במרכזו כמות מלית נדיבה ומקפלים פנימה את הקצוות. חשוב להבריש גם את הצד השני של עלי הפילו בזמן הקיפול.
- אוספים את המנה ומעבירים לתבנית אישית, כך שהקיפולים הם למטה. מברישים במעט שמן זית ואופים כ-30 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים, מצננים מעט, מפדרים באבקת סוכר ובקינמון ומגישים.





