אני בוחן כפות ידיים מאז שהייתי ילד, כשהמבחן העיקרי הוא האם הייתי אוכל מהידיים האלה או לא, נניח קציצות. לא פשוט לאכול דבר שמישהו אחר נגע בו באופן כל כך יסודי וכולל עיסוי בין האצבעות. אבא שלי ואחיו לא אכלו קציצות שהוכנו בידיים של אף אחד מלבד באלו של אמא שלהם, והסירוב הזה שלהם גרם לי לפתח כילד כל מיני תיאוריות על מי מתאים להכין קציצות ומי לא, ובכלל לגבי איך קציצה אמורה להיראות.
רבים חושבים שהצורה העגולה או השטוחה זה מה שמייחד קציצות ושבזה נגמר העניין. גבירותי ורבותי - ממש לא. קציצות זו לא רק צורה ויש גם מרקם, טעם ובישול נכון. קציצה גסה במרקם ובטעמים היא סיפור לגמרי אחר מקציצות רכות, עדינות ונימוחות. אני ממש מתעצבן כשאנשים חושבים שאפשר לזרוק הכול לתוך תערובת הקציצות ופשוט מכניסים פנימה את כל השאריות במקרר. בעיניי זה נורא.
הקציצות שלפניכם קלות להכנה. כל עוד משתמשים בחומרי גלם טובים ואיכותיים - ההבטחה מוצלחת. נסו ולא תתאכזבו.
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
19
(צילום: ירון ברנר)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לקציצות:
500
גרם
כרעי עוף (נתחי "פרגית") מנוקים, מפולטים וטחונים טחינה אחת
2
יח'
בצלים לבנים קצוצים דק
2
יח'
שיני שום קצוצות
1
כוס
פטרוזיליה קצוצה
1
כף
פלפל לבן גרוס
מלח - ככף, אפשר גם פחות ולפי הטעם
2
כפות
שמן
1
יח'
ביצה
לטיגון:
קמח
שמן לטיגון
לתבשיל:
4
יח'
לימונים
8
יח'
שיני שום חצויות לשתיים
1/2
כף
כורכום
2
יח'
פלפלים ירוקים חריפים
1
כוס
מים או מרק עוף צח
1
כפית
סוכר
1/2
כף
פלפל לבן גרוס
1/2
כוס
שמן תירס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מניחים את מרכיבי הקציצות בקערה ומערבבים היטב בעזרת כף היד. יוצרים קציצות גדולות בעזרת כפות ידיים משומנות ומשטחים אותן מעט. מניחים על גבי מגש שרופד בנייר פרגמנט.
  2. מחממים 2 כוסות שמן תירס במחבת רחבה. טובלים כל קציצה בקמח ומנערים מהעודפים, מטגנים כדקה מכל צד עד להזהבה – חשוב לא להשחים אותן. מעבירים את הקציצות לצלחת שרופדה בנייר סופג.
  3. שוטפים היטב את הלימונים ופורסים אותם לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. חותכים את הפלפלים החריפים לטבעות בעובי 2 ס"מ. מניחים את פרוסות הלימון בסיר שטוח ורחב ומפזרים את השום והפלפל החריף בין הפרוסות. מוסיפים את שאר מרכיבי התבשיל ומביאים לרתיחה.
  4. מסדרים את הקציצות בשכבה אחת מעל פרוסות הלימון, מביאים שנית לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים בלהבה נמוכה כ-20 דקות. מכבים את האש ומניחים לסיר ולטעמים להתגבש חצי שעה לפחות לפני שמגישים.