באפייה רגשית אתם מרוויחים פעמיים: גם נרגעים ושוכחים לרגע מהצרות, וגם מכינים בעצמכם נשנוש מתוק או מלוח לכל בני המשפחה. מומלץ לנסות בבית.
אוכל
כשר
צמחוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
40 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
5
מצרכים
7
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
450
גרם
גבינת פטה
מפוררת
250
גרם
גבינה לבנה 5%
2
יחידות
ביצים
450
גרם
עלי פילו
מופשרים לפי הוראות היצרן
150
גרם
חמאה מומסת
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים יחד את גבינת הפטה, הגבינה הלבנה והביצים.
  3. מכינים מגבת לחה לכיסוי עלי הפילו. מניחים עלה פילו על משטח עבודה, מברישים אותו בחמאה ומניחים מעליו עלה פילו נוסף מברישים בחמאה גם אותו. את יתר העלים מכסים במגבת לחה ושומרים בצד.
  4. פורסים את עלי הפילו שהברשנו בחמאה, לרצועות ברוחב 8 ס"מ. מניחים כף מהמלית בפינה השמאלית של הרצועה ומקפלים את הפינה לצורת משולש. את המשולש מקלפים שוב למשולש, כך שנוצר מלבן וכך עד לסיום רצועת הבצק. מברישים בחמאה ומניחים בתבנית. חוזרים על התהליך עם יתר העלים והמלית.
  5. אופים עד להשחמה כ-25 דקות.
עוד מתכונים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"
פורסם לראשונה: 11:20, 29.10.23