כשר
צמחוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
30 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
כף
שמן
2
יח'
בצלים, קלופים ופרוסים גס
4
יח'
שיני שום
1
יח'
כרובית, שטופה מפורקת לפרחים
1
חב'
קייל או בייבי-קייל (להשיג במרכולים)
5
כוסות
מים מינרליים
2
כפות
אבקת מרק ירקות אורגני
1
ליטר
יוגורט עיזים נוזלי
מלח ופלפל שחור
מיץ סחוט טרי מ-1/2 לימון
10
כפות
צנוברים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום ומערבבים עוד כ-2 דקות. מוסיפים את הכרובית ומערבבים עד להזהבה.
  2. מוסיפים את המים, אבקת המרק, המלח, הפלפל ומבשלים עד שהמים רותחים. מנמיכים את האש ומבשלים עד שפרחי הכרובים מתרככים.
  3. אם משתמשים בקייל רגיל - שוטפים היטב, מסננים, מסירים את חלקו התחתון הקשה, וחותכים לרצועות גדולות. אם משתמשים בבייבי קייל - רק שוטפים ומסננים.
  4. מוסיפים את הקייל לסיר ומבשלים עוד 2 -3 דקות, מסירים מהכיריים ומצננים קצת. טוחנים עם בלנדר מוט טוחנים עד לקבלת מרקם גס, ומכניסים למקרר.
  5. ההגשה: מוסיפים את היוגורט ומיץ הלימון ומערבבים מעט. קולים במחבת יבשה את הצנוברים עד שהם מזהיבים מעט. מפזרים על המרק, ומגישים.
פורסם לראשונה: 15:55, 13.12.23