
(צילום: ירון ברנר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
כף
שמן
2
יח'
בצלים, קלופים ופרוסים גס
4
יח'
שיני שום
1
יח'
כרובית, שטופה מפורקת לפרחים
1
חב'
קייל או בייבי-קייל (להשיג במרכולים)
5
כוסות
מים מינרליים
2
כפות
אבקת מרק ירקות אורגני
1
ליטר
יוגורט עיזים נוזלי
מלח ופלפל שחור
מיץ סחוט טרי מ-1/2 לימון
10
כפות
צנוברים
:רשימת קניות עבור המתכון
לכל מזג אוויר: מרק כרובית וקייל
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/byme9x5u3אופן ההכנה:
- מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום ומערבבים עוד כ-2 דקות. מוסיפים את הכרובית ומערבבים עד להזהבה.
- מוסיפים את המים, אבקת המרק, המלח, הפלפל ומבשלים עד שהמים רותחים. מנמיכים את האש ומבשלים עד שפרחי הכרובים מתרככים.
- אם משתמשים בקייל רגיל - שוטפים היטב, מסננים, מסירים את חלקו התחתון הקשה, וחותכים לרצועות גדולות. אם משתמשים בבייבי קייל - רק שוטפים ומסננים.
- מוסיפים את הקייל לסיר ומבשלים עוד 2 -3 דקות, מסירים מהכיריים ומצננים קצת. טוחנים עם בלנדר מוט טוחנים עד לקבלת מרקם גס, ומכניסים למקרר.
- ההגשה: מוסיפים את היוגורט ומיץ הלימון ומערבבים מעט. קולים במחבת יבשה את הצנוברים עד שהם מזהיבים מעט. מפזרים על המרק, ומגישים.
פורסם לראשונה: 15:55, 13.12.23





