
מאפה פילאס וגבינות
(צילום: אסתר דורון צרפתי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
תבנית בגודל 20×29 ס"מ
למילוי:
500
גרם
גבינה לבנה 5%
90
גרם
גבינה צהובה מגורדת
או 3 פרוסות, קצוצות
3/4
כוסות
גבינה בולגרית 5%
מפוררת
1
כף
פירורי לחם
1
כף
קמח
1
יחידה
ביצה גודל L
1
כפית
מלח
1
כפית
פלפל שחור
לבצק:
שמן זית
1
חבילה
חבילה בצק פילאס
מופשר לפי הוראות היצרן
לציפוי:
1
יחידה
ביצה גודל L
שומשום
:רשימת קניות עבור המתכון
מאפה משפחתי ענקי: בצק פילאס במילוי גבינות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/byyo2t5aoאופן הכנה:
- המלית: מערבבים את מרכיביה בקערה, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מברישים את התבנית בשמן זית.
- הבצק: פותחים את הבצק על משטח עבודה וחותכים אותו לשני מלבנים בגודל התבנית. מניחים את מלבן הבצק בתבנית. משטחים למעלה את המילוי וסוגרים עם מלבן הבצק השני.
- הציפוי: מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל. בעזרת סכין חדה, פורסים את הבצק לריבועים.
- אופים 40 דקות, עד שהמאפה מזהיב. מצננים לטמפרטורת החדר, פורסים ומגישים.
עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl " ובעמוד האינסטגרם שלה
פורסם לראשונה: 16:13, 11.10.23





