מאפה פילאס וגבינות
כשר
צמחוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
70 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
מאפה פילאס וגבינות
(צילום: אסתר דורון צרפתי)
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
תבנית בגודל 20×29 ס"מ
למילוי:
500
גרם
גבינה לבנה 5%
90
גרם
גבינה צהובה מגורדת
או 3 פרוסות, קצוצות
3/4
כוסות
גבינה בולגרית 5%
מפוררת
1
כף
פירורי לחם
1
כף
קמח
1
יחידה
ביצה גודל L
1
כפית
מלח
1
כפית
פלפל שחור
לבצק:
שמן זית
1
חבילה
חבילה בצק פילאס
מופשר לפי הוראות היצרן
לציפוי:
1
יחידה
ביצה גודל L
שומשום
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן הכנה:
  1. המלית: מערבבים את מרכיביה בקערה, עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מברישים את התבנית בשמן זית.
  3. הבצק: פותחים את הבצק על משטח עבודה וחותכים אותו לשני מלבנים בגודל התבנית. מניחים את מלבן הבצק בתבנית. משטחים למעלה את המילוי וסוגרים עם מלבן הבצק השני.
  4. הציפוי: מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל. בעזרת סכין חדה, פורסים את הבצק לריבועים.
  5. אופים 40 דקות, עד שהמאפה מזהיב. מצננים לטמפרטורת החדר, פורסים ומגישים.
עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl " ובעמוד האינסטגרם שלה
פורסם לראשונה: 16:13, 11.10.23