
תבשיל חיטה עם כרוב ברוטב עגבניות
(צילום:דורית מנו-טל אור)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/2
כוס
חיטה
מעט
שמן לטיגון
2
יחידות
בצלים, קצוצים
1/2
יחידה
כרוב לבן, חתוך לרצועות או קוביות
1
קופסה (400 גרם)
עגבניות מרוסקות
מעט
מלח, פלפל שחור גרוס
:רשימת קניות עבור המתכון
תבשיל חיטה עם כרוב ברוטב עגבניות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/h100mg900k2אופן ההכנה:
- שוטפים את החיטה היטב במים ומסננים.
- מחממים שמן בסיר ומטגנים מחצית מכמות הבצל עד להשחמה. מוסיפים את החיטה, 1.5 כוסות מים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-40 דקות, עד שהחיטה רכה. מניחים הסיר בצד.
- בזמן שהחיטה מתבשלת מחממים שמן בסיר נוסף ומטגנים את יתרת הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הכרוב ומאדים כ-5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא משנה מעט את צבעו.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, 1.5 כוסות מים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-30 דקות.
- מוסיפים את החיטה, מערבבים, מכסים חלקית ומבשלים כ-15 דקות נוספות.





